avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate ada stefan

Activitate ada stefan

am inteles ca probele inregistrate nu se accepta dacat in procese penale, nu civile. asa ca, cu ce proba vii in instanta sa dovedesti ca te injura, ameninta...? pentru ca e cuvantul tau impotriva cuvantului lui/ei (dupa caz). Deci, in acest caz, ce poti face?
imi pare rau ca am etalat problema colegei mele; vreau doar sa precizez ca nu s-a plans ea la mine, ci eu am insistat foarte tare sa aflu ce se intampla cu ea (cred ca iti face bine cand vorbesti cu cineva despre problema ta, chiar daca nu iti da solutii), iar acest copil nu este obez, e o fetita in perioada de crestere (dezvoltare fiziologica, cred ca doamnele ma inteleg), iar in urma consultului medical (de specialitate) s-a decis ca nu e nici macar supraponderala si ca nu are nevoie de un anumit regim alimentar, ci doar exercitiu fizic, specific varstei.
multumesc pentru pareri; stiu, este o opinie obiectiva din partea domnilor avocati; insa din partea unor persoane obiective m-as fi asteptat la o opinie de genul "conform legii... nu este posibil sau nu exista solutii", nu sa fiu judecata daca ceea ce am intrebat sau am relatat e corect sau nu. Multumesc
stiu ca nu e nici locul si nici site-ul unde sa discuti subiecte psihologice, insa nu sunt de acord cu parerea doamnei avocat, asa ca, daca doriti, puteti sterge mesajul sau puteti sa nu-l cititi: am o colega, divortata de peste 5 ani, cu doi copii minori; cauzele divortului - fostul sot a hotarat ca vrea sa fie cu altcineva; asa cum este zugravit de colega mea (vreau sa raman impartiala in relatarea acestui subiect) este un om violent (dovezi la politie, certificate IML); coform legii, are drept de vizitare (de fapt, fetele merg unul din doua week-end-uri la el); dupa fiecare astfel de vizita, colega mea primeste mesaje urate (ca nu sunt spalate, cu unghiile taiate; ca bluza nu era calcata, fetele avand 13 si 9 ani, si cu "apelativele" de rigoare); in unul din mesaje - pentru ca una din fete a luat in greutate o jumatate de kg de la ultima vizita (fetita are 9 ani, 140 cm si 40kg iar el considera ca este supraponderala) - ii atrage atentia ca nu isi face datoria de mama, ca copila ar trebui sa fie pusa la cura de slabire, cura inceputa la el acasa in care fetita nu a avut voie sa manace la masa cu ceilalti si a primit doar mere, ca sa slabeasca. Ce poate sa ii spuna o mama fetei ei cand vine acasa si plange ca tati nu i-a dat voie sa manance pentru ca e prea grasa? imi pare rau, dar chiar daca copilul nu e maltratat fizic (asa cum a fost mama) asta nu inseamna ca toti tatii (sau mamele, pentru ca acest lucru nu e specific unui anumit sex) au dreptul sa faca ce vor ei cu copilul lor doar pentru ca sunt parinti. Inteleg ca nu e un site psihologic, dar mai ganditi-va inainte sa spuneti ca, daca un nume e trecut pe certificatul de nastere, inseamna ca este si parinte. nu o sa va spun aici in ce stare sunt fetita si mama, caci nu isi are rostul.
Răspuns la discuția audiere copil
conteaza, chiar daca nu credeti pentru un copil sa fie intrebat de un necunoscut despre relatia lui cu parintii (stiti vorba aceea: trebuie sa dai cu capul de sus ca sa vezi pragul de jos); poate ca mai bine ar fi sa fie intrebat de un psiholog, intr-un mediu specific copilului, si nu intr-un birou judecatoresc (sau orice alta sala din tribunal) iar judecatorul sa fie de fata.
de fapt, am aflat legislatia cu privire la violenta in familie. multumesc 271/2003;202/2002
cautati pe net sau chiar si in forum - OG 41/2003; bafta multa
multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția marirea pensiei alimentare
depinde foarte tare de avocatul ei, care poate sustine ca, pana la doi ani ai copilului, mama a fost in CIC, iar dupa, in decurs de max 6 luni (pt ca nu putea sa il inscrie la cresa/gradinita in mijlocul anului) a fost in somaj 'poate a incercat sa mai lucreze intre timp); de aceea, acum, doreste sa se angajeze si trebuie sa dea copilul la cresa/gradi, insa costa mult si ar avea nevoie si de sprijinul tatalui. asa ca, depinde de avocat, de judecator si de cine isi sustine mai bine cauza.
Drept spus, are dreptate. Stiu ca suna dur si ca nu va convine, insa nu mama e obligata sa plateasca facturile. sunteti tata, e de datoria dvs, in cazul in care vreti sa-l vedeti ,sa-i vorbiti sau sa ii cumparati ceva, sa platiti. Priviti din alt punct de vedere: oricum aveti sansa sa va mai luati un loc de munca, lucru pe care, cred, mama nu il poate face, pentru ca trebuie sa demonstreze ca se ocupa de copil. Asa, dvs, timp de 11 luni pe an sunteti liber sa faceti rost de bani cum vreti si cum puteti, ca apoi, o luna, sa va bucurati de copil; mama, in schimb, poate lucra cel mult 10 ore pe zi, si oricum nu prea ar mai avea timp. Ganditi-va, dvs il luati in vacanta, nu trebuie sa il fortati sa mearga la scoala, sa se culce seara la ora 20.00, pt ca maine se trezeste devreme, va plimbati si faceti ce vreti. Mama trebuie sa se ocupe si de aceste aspecte (lectii, sedinte, mancare, imbracaminte) pt ca altfel poate fi trasa la raspundere. NU cred ca v-ar face placere sa va obligati copilul (de fapt sa duceti munca de lamurire, sa dati exemplul bun pentru ca copilul sa realizeze cat e de important) sa citeasca, sa invete, sa-si faca temele; nici unuia dintre noi nu ii place; insa , cine sta cu el zi de zi, trebuie sa o faca, asa ca, bafta multa si sa va bucurati de copil.
pacat; poate ca aici ar trebui schimbata legea; intr-adevar, nu isi doreste copilul, de ce sa fie obligat sa devina tata? ar trebui sa existe o lege care sa ii dea voie sa aleaga; asa, si mama va fi pusa la adapost (pentru ca sa fie obligata sa faca intrerupere de sarcina nu se poate; e ca si cum ati fi dvs obligat sa va "sterilizati" pentru a nu lasa vreo alta femeie insarcinata); pentru ca dupa 5 -10 ani, cand copilul e inca mic, tatal imbatraneste, si ar vrea sa aiba legaturi cu copilul, ca poate il va ajuta la batranete. eu va sustin, cel putin verbal, in acest demers.
bafta multa si minte multa mamei, sa aleaga cum trebuie.
am recurs la aceasta solutie pentru ca nu sunt in tara si nu as vrea sa ma intorc in romania ca sa pot face imputernicire avocatiala (am inteles ca trebuie sa fiu personal si nici nu am vrut sa implic pe cineva cunoscut); pentru a incheia un contract de asistenta juridica trebuie sa fiu personal sau pot face acest lucru si de la distanta?