avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate schimba numele minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate schimba numele minorului?

Buna ziua.
Va explic pe scurt situatia mea:
Sunt divortata legal de 5 ani, separata in fapt de 8 ani cand mi-am luat cei doi copilasi si am plecat in alta chirie.Mentionez ca si cu fostul sot locuiam in chirie. Cand am avut posibilitate financiara am introdus divort si copii mi-au fost incredintati spre crestere, fostul fiind obligat la plata unei pensii pe care nu si-a indeplinit-o nici macar o data. Mai mult in acesti 8 ani si-a cautat copii doar de trei ori. In acest timp m-am luptat pentru a le asigura traiul copiilor si de 3 ani sunt proprietara unui apartament in care locuiesc cu copii, pe cand tatal lor a ajuns pe drumuri, la propriu.
De aceea nu am nici o pretentie financiara de la el!
Acuma copii sunt mari,inteligenti, cunosc situatia si isi doresc sa-mi poarte numele meu si eu de altfel, vreau acelasi lucru.
Acuma va rog sa ma indrumati:
1. La ce instanta trebuie sa ma adresez?
2.Care este legea/legile pe care sa-mi intemeiez cererea?
3.Care este procedura? La ce trebuie sa ma astept?
4.Ce acte,dovezi ar trebui sa atasez,respectiv, sa arat in cerere?
Va multumesc celor care imi veti raspunde!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
anca.patri, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca.patri , utilizator 15:35, 2 Octombrie 2011
din cate stiu eu, nu vreau sa va induc in eroare insa sunt cateva subiecte deja tratate aici, daca au peste 18 ani pot sa mearga sa ceara singuri schimbarea numelui; altfel, trebuie acordului (nu sunt foarte sigura cu privire la varsta) insa daca o sa gasesc legea o sa revin.
cautati pe net sau chiar si in forum - OG 41/2003; bafta multa
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui! corinuta corinuta In urma divortului sotia revine la numele de familie avut inainte de casatorie deoarece sotul nu este deacord cu pastrarea numelui din timpul casatoriei. ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila melania_1 melania_1 buna ziua! ma numesc ianosi melania, sunt o mama in varsta de 35 de ani, cu doi copilasi, o fetita de 8 ani, si un baietel de 5 ani. de mai bine de 2 ani sotul ... (vezi toată discuția)
Situatie copil paul_anita paul_anita Am fost casatorita pana acum 8 ani cu X, cand s-a pronuntat divortul. Cu X, am avut 3 copii. In urma cu 11 ani pe cand eram inca casatorita legal cu X, l-am ... (vezi toată discuția)