avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita minor stabilit in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita minor stabilit in strainatate

Buna seara! Am divortat in urma cu mai mult de un an,copilul nostru in varsta de 7 ani fiind incredintat spre crestere si educare fostei mele sotii.La divort nu am stabilit un program de vizitare deoarece am convenit ca il vom creste amandoi deoarece eram destul de prinsi cu munca si asa am considerat ca e bine.Acu urmeaza problema.....ea a plecat din tara....#-o..si are de gand sa ramana acolo la concubinul ei!Am actionat-o in judecata,pt stabilire program minor,cu pretentia sa iau copilul de la parintii ei din Romania,deoarece nu imi permit sa platesc pensia alimentara 250 lei,factura telefon pt convorbiri cu copilul 200 lei,din salariul de 1000 lei!Si de aici sa mai economisesc ceva....daca vreau sa il si vad...:( ...daca nu...#-o....Ce sanse am?
Apropo citez pe fosta :"dai pensie ca te obliga legea,daca vrei sa vb cu el iti platesti factura,si daca vrei sa-l si vezi atunci te costa..............te tine?"
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
titi35, utilizator
Cel mai recent răspuns: ada stefan , utilizator 17:32, 24 Septembrie 2011
Parintele caruia nu i seincredinteaza minorul, are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si sa pastreze legaturi persoanale cu minorul.
Daca mama minorul s-a stabilit deja sau urmeaza sa se stabileasca in alta tara, programul solicitat va trebui in asa maniera solicitat asa incat acesta sa fie atat unul in interesul minorului dar si unul in interesul dvs.
In principiu un program poate fi solicitat in multe variante, insa mi-e greu sa cred ca instanta va putea obliga mama sa aduca copilul in tara atunci cand dvs.veti avea dreptul sa-l vizitati sau sa-l luati in domiciliul dvs.
Angajati avocat.
Instanta poate sa dea un anumit program dar chiar daca il va acorda intr-o forma in care se se exercite dreptul la vizita, in mod normal acesta se va acorda prin deplasarea dvs. la domiciliul unde se afla copilul si nu aducerea sa in Romania des.
Instanta va putea hotara ca o data pe an, o anumita perioada de timp minorul sa locuiasca la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat spre crestere, ingrijire si educare.
De asemenea, in vederea exercitarii drepturilor parintesti, a exercitarii legaturilor personale cu minorul, se poate sa luati legatura si prin messeger sau alte modalitati mai ieftine decat o legatura telefonica.
Marea problema este insa aceea ca o astfel de hotarare judecatoreasca va fi foarte greu de executat in caz de nerespectare de catre minor.

Ar fi interesant de vazut si daca are cineva practica judiciara in acest sens.
Drept spus, are dreptate. Stiu ca suna dur si ca nu va convine, insa nu mama e obligata sa plateasca facturile. sunteti tata, e de datoria dvs, in cazul in care vreti sa-l vedeti ,sa-i vorbiti sau sa ii cumparati ceva, sa platiti. Priviti din alt punct de vedere: oricum aveti sansa sa va mai luati un loc de munca, lucru pe care, cred, mama nu il poate face, pentru ca trebuie sa demonstreze ca se ocupa de copil. Asa, dvs, timp de 11 luni pe an sunteti liber sa faceti rost de bani cum vreti si cum puteti, ca apoi, o luna, sa va bucurati de copil; mama, in schimb, poate lucra cel mult 10 ore pe zi, si oricum nu prea ar mai avea timp. Ganditi-va, dvs il luati in vacanta, nu trebuie sa il fortati sa mearga la scoala, sa se culce seara la ora 20.00, pt ca maine se trezeste devreme, va plimbati si faceti ce vreti. Mama trebuie sa se ocupe si de aceste aspecte (lectii, sedinte, mancare, imbracaminte) pt ca altfel poate fi trasa la raspundere. NU cred ca v-ar face placere sa va obligati copilul (de fapt sa duceti munca de lamurire, sa dati exemplul bun pentru ca copilul sa realizeze cat e de important) sa citeasca, sa invete, sa-si faca temele; nici unuia dintre noi nu ii place; insa , cine sta cu el zi de zi, trebuie sa o faca, asa ca, bafta multa si sa va bucurati de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)