avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Sergiu22SV

Activitate Sergiu22SV

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca societatile de asigurari despagubesc riscul imigrantilor.
Concret: pe parcursul unui transport de marfuri, produse alimentare din Belgia in Marea Britanie s-au ascuns persoane neautorizate si au avariat /contaminat marfurile cu un prejudiciu evaluat la 7000 de euro. Asiguratorul la care a fost incheiata polita refuza despagubirea pe motiv ca nu face obiectul conditiilor de asigurare.
Unul dintre camioanele societatii a fost avariat intr-o parcare din Franta (este vb de o oglinda). Soferii au incheiat costatarea amiabila si s-a luat o copie dupa RCA-ul semiremorcii (inmatriculata in Germania) cu care s-a produs avaria.
Contactand un broker de asigurari din tara am aflat ca despagubirea nu poate fi facuta intrucat potrivit legislatiei romanesti este necesara asigurarea autotractorului si nu a semiremorcii.
Acest broker nu vrea (nu are chef) sa demareze procedura in vederea despagubirii sau asa este legea in Romania?
Daca este obligatoriu RCA-ul autotractorului atunci pentru ce se mai incheie RCA la semiremorci?
(4) Sunt scutite de TVA şi de accize alcoolul şi băuturile alcoolice, altele decât vinurile liniştite şi berea, în următoarele limite cantitative:

a) un total de 1 litru de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică de peste 22% în volum sau alcool etilic nedenaturat de 80% în volum şi peste;

b) un total de 2 litri de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică mai mică de 22% în volum.

(5) Fiecare dintre cantităţile menţionate la alin. (4) reprezintă, în sensul alin. (6), 100% din totalul admis pentru alcool şi băuturi alcoolice.

(6) În cazul oricărui călător, scutirea poate fi aplicată pentru oricare combinaţie de tipuri de alcool şi băuturi alcoolice menţionate la alin. (4), cu condiţia ca totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşească 100%.

Imi puteti explica ce inseamna mai exact si cum se aplica aceste scutiri? Pot introduce in tara 2 l de alcool > 20%?
Nu as putea achita accizele undeva la Finante sau in Vama??
Aceasta licenta de import cum se poate obtine??
Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita?