avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare CMR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare CMR

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca societatile de asigurari despagubesc riscul imigrantilor.
Concret: pe parcursul unui transport de marfuri, produse alimentare din Belgia in Marea Britanie s-au ascuns persoane neautorizate si au avariat /contaminat marfurile cu un prejudiciu evaluat la 7000 de euro. Asiguratorul la care a fost incheiata polita refuza despagubirea pe motiv ca nu face obiectul conditiilor de asigurare.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Sergiu22SV, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:26, 10 Decembrie 2015
Asigurarea CMR este o asigurare de raspundere a carausului pentru marfa transportata (nu un risc anume - al imigrantilor). El (carausul) se obliga ca in baza comenzii de transport, potrivit conventiei internationale CMR sa duca bunurile pe care le-a primit in transport, in buna stare la destinatie.Asadar trebuie sa depuna toate diligentele in acest sens, pentru a nu produce pagube marfurilor primite si de a le apara.

Tot potrivit conventiei CMR exista si situatii de exonerare a raspunderii carausului, sarcina probei fiind de regula in seama carausului.

Suplimentar de conditiile conventiei CMR fiecare societate de asigurare poate avea si alte excluderi.

Asadar, este important de stiut circustantele in care s-a produs paguba, ce masuri de salvare au fost luate de caraus, si care a fost temeiul invocat de societatea de asigurare de respingere a daunelor.

In functie de aceste lucruri se poate merge ori pe dovedirea raspunderii dvs, ori pe dovederirea exonerarii de raspundere.

La mijloc intre cele doua nu poate exista decat neglijenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea dauna VONPAUL006 VONPAUL006 Am o firma de transport marfa. La o cursa s-a deteriorat o parte din ambalajul marfii si beneficiarul nu a mai primit marfa. A trebuit ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr seby1 seby1 Am si eu o dilema. Voi numi cu litere \"participantii\" dilemei: A- expeditor marfa B- casa de expeditii C- transportator D- destinatar marfa Daca A ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)