avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate 291039

Activitate 291039

Am intrebat mai devreme dar nu a mai raspuns nimeni. Sper sa fiu mai norocos de data asta.
Mama a avut din partea parintilor ei (ca zestre) un teren si confiscat de comunisti. Dupa revolutie acum el a fost retrocedat iar la primarie tata si l-a trecut tot pe numele lui desi provine din partea mamei. Tata a inscris bunul pe numele lui cand mama era inca in viata. Din cate stiu nu exista un act prin care mama sa fi renuntat la dreptul ei. Dupa decesul mamei, tata a vandut terenul unei rude de gr2. Atunci am aflat si noi. Unde putem afla exact ce s-a intamplat si cum putem redobandi terenul vandut? Multumesc.
Răspuns la discuția Transfer proprietate
Transferul pe numele lui lui tata a fost facut cand mama era deja in viata. Bunul (terenul) a fost primit de mama ca zestre si confiscat de comunisti. Dupa revolutie acum el a fost retrocedat iar la primarie tata si l-a trecut tot pe numele lui desi provine din partea mamei. Din cate stiu nu exista un act prin care mama sa fi renuntat la dreptul ei. Dupa decesul mamei, tata a vandut terenul unei rude de gr2. Atunci am aflat si noi. Unde putem afla exact ce s-a intamplat si cum putem redobandi terenul vandut? Multumesc.
Tata a facut acte pe numele lui la primarie pe un imobil pe care mama l-a avut ca zestre. Mama fiind bolnava n-a stiut nimic. Intre timp ea a decedat si acum am aflat si restul copiilor ca tata a devenit proprietar. Cum a putut face tata acest transfer ? Nu ar fi trebuit o declaratie de renuntare de la mama cat era in viata?
Va multumesc mult pt raspuns.
Proprietarul sufera de o boala care ii afecteaza judecata. Are 5 copii si vrea sa vanda un imobil la un nepot. La semnarea actului participa si doi din cei cinci copii, unul din copii fiind tatal nepotului ce va deveni cumparatorul imobilului.
Totul se desfasoara prin primarie si notar.
Este legala aceasta procedura, dat fiind ca ceilalti 3 copii nu au fost instiintati?