Tata a facut acte pe numele lui la primarie pe un imobil pe care mama l-a avut ca zestre. Mama fiind bolnava n-a stiut nimic. Intre timp ea a decedat si acum am aflat si restul copiilor ca tata a devenit proprietar. Cum a putut face tata acest transfer ? Nu ar fi trebuit o declaratie de renuntare de la mama cat era in viata?
Va multumesc mult pt raspuns.
trebuie sa cunoasteti mai multe date despre imobil, daca a fost bunul propriu al mamei sau bun comun, data la care tatal a transferat proprietatea (inainte sau dupa decesul mamei) si mai ales cum s-a facut acest transfer.abia apoi se poate stabili ce se poate face
Transferul pe numele lui lui tata a fost facut cand mama era deja in viata. Bunul (terenul) a fost primit de mama ca zestre si confiscat de comunisti. Dupa revolutie acum el a fost retrocedat iar la primarie tata si l-a trecut tot pe numele lui desi provine din partea mamei. Din cate stiu nu exista un act prin care mama sa fi renuntat la dreptul ei. Dupa decesul mamei, tata a vandut terenul unei rude de gr2. Atunci am aflat si noi. Unde putem afla exact ce s-a intamplat si cum putem redobandi terenul vandut? Multumesc.
Transfer proprietate
291039
Am intrebat mai devreme dar nu a mai raspuns nimeni. Sper sa fiu mai norocos de data asta.
Mama a avut din partea parintilor ei (ca zestre) un teren si ... (vezi toată discuția)