Multumesc pentru raspunsul prompt.
Buna, incerc sa ma explic cat mai scurt si corect:
Sunt angajat la o societate, cu contract de munca pe opt ore, in contract este specificat ca se lucreaza de luni pana vineri. De o luna trebuie sa venim in fiecare luna cate o sambata la lucru. Aceste sambete nu sunt platite suplimentar, sau compensate cu zile libere platite.
Nu cred ca este corect aceasta "manevra" de a lor si incerc sa alfu cat este de legala.
multumesc
Multumesc frumos pentru sfaturi!
Inca odata precizez ca nu sunt probleme cu aprobarea concediilor de odihna ci cu neplata acestora. Daca am inteles bine, zilele de concediu de odihna normal sunt platite in functie de salariul de incadrare, si desi in CIM avem trecut 810 lei, angajatorul refuza sa ni le plateasca.
Angajatii sunt impartiti in doua categorii la firma: 1.)cei care deseneaza, care sunt platiti pe planuri desenate si nu le sunt platite zilele de concediu de odihna. 2.)cei din management care au salar fix si le sunt platite zilele de concediu de odihna.
Buna,
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Concediile se aproba in firma, nu este o problema cu asta, problema este ca nu suntem platiti pe zilele de concediu.
Buna,
Ma aflu in situatia urmatoare:
Lucrez la o firma la care desenez planuri de apartamente pe PC. Sunt platit doar la plan, deci cate planuri fac atati bani primesc la salar. Sunt angajat cu 8 ore cu C.I.M. in care este precizat ca am dreptul la 21 de zile de concediu cde odihna pe an.
Problema este ca angajatorul nu ma plateste pe aceste zile de concediu si invoca faptul ca sunt platit pe planuri desenate, si nu ma plateste zilele libere, si ca banii aia de concediu sunt cumva inclusi in bani pe care le primesc pe plan.
Este legala treaba asta? Noi cei de la firma ne gandim ce si cum sa procedam dar m-am gandit sa intreb in forum inainte de a face ceva.
Ce ma sfatuiti?
Pt: adutescu:
Ultima rata a fost platit in 2006. Am acte da la banca care atesta acest lucru. Am citit in alte topic-uri ca datoriile mai vechi de 3 se prescriu. Insa nu stiu daca este cazul.
Pt: gi-jane:
Asigurarea a fost achitata in avans(cand a luat creditul) , am o hartie clara de la banca. Insa trebuie sa ma interesez de alte detalii. revin.
Multumesc pentru raspunsurile prompte. :)
Imi cer scuze cred ca am postat intr-un topic grsit, dar nu stiu unde trebuie sa editez. :stunned:
Buna,
dupa ce am citit mai multe topicuri pe acest subiect, pe acest forum m-am gandit sa va intreb parerea despre problema mea cu EOS-KSI. Incerc sa fiu cat mai punctual:
Tatal meu a luat in 2006 un credit in valoare de aproximativ 41.000 lei, (avand ca coplatitoare pe mama mea) de la BCR, pe langa a facut si o polita de asigurare pe 5 ani (cat a fost si durata creditului) la BCR Asigurari. In 2007 daca nu ma insel, ei au divortat, ne-am mutat separat toti, eu si fratele meu eram studenti inca. Intre timp tatal meu nu si-a mai platit creditul. Si-a vandut toate bunurile si s-a mutat in Budapesta, Na-m auzit de el pana in ianuarie 2009, cand ne-au sunat dela un spital ca e internat si e pe moarte. Dupa nici doua zile a murit.L-am adus acasa l-am ingropat pe banii nostri. Anul acesta au inceput sa ne sune de la EOS-KSI, cautand pe tatal meu. I-am comunicat ca e decedat si sa isi recupreze banii din asigurarea lui, inca valabila. De atunci saptamanal vin amenintari de la EOS KSI ca eu sunt mostenitorul lui si ca am mostenit activele (nu era cazul), si pasivele (creditul).
Intrebarea mea este sa ma ocup sa recuprez banii de la asigurator, pentru EOS KSI, sau mai bine ii las sa ma mai streseze?