avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna neplatit

Buna,

Ma aflu in situatia urmatoare:
Lucrez la o firma la care desenez planuri de apartamente pe PC. Sunt platit doar la plan, deci cate planuri fac atati bani primesc la salar. Sunt angajat cu 8 ore cu C.I.M. in care este precizat ca am dreptul la 21 de zile de concediu cde odihna pe an.

Problema este ca angajatorul nu ma plateste pe aceste zile de concediu si invoca faptul ca sunt platit pe planuri desenate, si nu ma plateste zilele libere, si ca banii aia de concediu sunt cumva inclusi in bani pe care le primesc pe plan.

Este legala treaba asta? Noi cei de la firma ne gandim ce si cum sa procedam dar m-am gandit sa intreb in forum inainte de a face ceva.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 2 Septembrie 2011
cititi contractul de munca pe care l-ati semnat la angajare,

insa..deocamdata in tara noastra concediul e obligatoriu si se plateste,insa trebuie sa aveti perioada obligatorie de munca,nu puteti lua concediu peste 1,2,3 luni de la angajare
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
ContSters220718, utilizator
Buna seara,
Este absurd , sa nu va plateasca dreptul la concediu de odihna...
Mai alesc ca il aveti stipulat si in Contractul de munca///
Incsa pana sa vi se plateasca ati depus cerere de concediu si nu vi s-a aprobat?
Deabia, atunci putem vb de un refuz din partea angajatorului....
Conteaza asemenea daca la inceputul anului ati depus precizari la biroul de HR al angajatorului prin care sa fi facut programarea concediului pentru anul calendaristic.
Cu stima,
Buna,

Multumesc pentru raspunsul prompt.

Concediile se aproba in firma, nu este o problema cu asta, problema este ca nu suntem platiti pe zilele de concediu.
ionescua65 a scris:

cititi contractul de munca pe care l-ati semnat la angajare,

insa..deocamdata in tara noastra concediul e obligatoriu si se plateste,insa trebuie sa aveti perioada obligatorie de munca,nu puteti lua concediu peste 1,2,3 luni de la angajare



Unde este prevazuta in Codul Muncii sau intr-un alt act normativ faptul ca nu se poate lua concediu peste 1,2,3 luni de la angajare ?

:offtopic:
Va adresez rugamintea de a citi inainte de postarea unui raspuns Regulamentul acestui Forum , deoarece posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza.
Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei.
Va multumesc pentru intelegere.
Angajatii sunt impartiti in doua categorii la firma: 1.)cei care deseneaza, care sunt platiti pe planuri desenate si nu le sunt platite zilele de concediu de odihna. 2.)cei din management care au salar fix si le sunt platite zilele de concediu de odihna.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
laszlo.peter, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu odihna IonutPauna IonutPauna Cum se calculeaza zilele de concediu .la 21 zile pe an (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Dinush Dinush Noi dam angajatilor 21 de zile de concediu pe an. Daca intr-o luna isi ia tot concediul, adica decembrie, tot 21 de zile va avea? Adica i se socotesc zilele de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna bunraku bunraku Dupa ce perioada(zile,luni) de la angajare am dreptul la concediu de odihna? In speta, sunt angajat de la 01.07.2009. Daca angajatorul spune ca primele ... (vezi toată discuția)