Mamele care vor naste dupa 1 ianuarie 2011 vor beneficia doar un an de indemnizatia de crestere a copilului, ce va avea o valoare cuprinsa intre 600 si 3400 lei, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de luni. Masura adoptata nu afecteaza mamele care beneficiaza in prezent de indemnizatie. aici se spune clar...cele care nasc.si totusi premierul a lasat ceva cam"nelamurit". cele care au nascut anul acesta dar nu beneficiaza inca de indemnizatie crestere copil.nu am vazut textul de lege,dar pentru siguranta ta eu as renunta la cele cateva zile pe care le ai din concediu postnatal(banuiesc ca de aceea nu esti momentan in concediu crestere copil), pentru a nu avea surprize la anul.ca dupa cum vezi legile se schimba la noi in fiecare zi.nici macar eu care am fetita de 6 luni nu stau foarte linistita.pentru ca in prezent in Romania nu mai stii ce iti rezerva ziua de maine.bafta multa sa aiba parte bebelul tau de tine 2 ani pentru a-i oferi ingrijirea de care orice copil are nevoie!
da stiu ca aveti dreptate.si eu m-am gandit ca asa este, de aceea l-am trimis la casa de pensii sa se intereseze.si ce sa faca daca i s-a spus ca totul e ok.si nu inteleg cum poate plati de la zero daca el are atata datorie.?si,da, din pacate cred ca e vorba de incompetenta.eu vorbeam de ...retroactiv...pentru ca pana acum in 8 ani de zile nu s-a sesizat nimeni.cu putin noroc,daca au trecut 8,poate vor mai trece 5 :)).din pacate nu e de ras, dar...traim in Romania.va multumesc mult celor care ati incercat sa ma lamuriti.ati reusit,dar din pacate situatia nu s-a rezolvat tocmai corect,pentru ca nu avem oameni destul de pregatiti sa explice concret si corect ceea ce sunt intrebati.
ne putem astepta la orice.asa cum au taiat salariile,au taiat si indemnizatiile si multe altele.si eu sunt mamica de 6 luni si acum ma sperie gandul ca nu voi putea sta 2 ani acasa pentru a-mi ingriji fetita.acum mai asteptam pana luni sa vedem ce varianta din cele 5 va aplica guvernul.sper din suflet sa fie in favoarea mamelor si implicit a bebelusilor...
nu ne-a invatat prost a incercat sa ne dea o idee de a iesi din situatie.cel putin momentan.ca nu are de unde atatia bani.ce sa faca?a fost si a intrebat la casa de pensii dc e vreo problema si a spus ca nu.acum a luat-o de la zero cu toate platile.cel putin de acum stie pe unde sa cotizeze...si nu e singurul care a facut asa.cand a mers sa desfiinteze chiar l-a intrebat daca asta e motivul(de a nu plati retroactiv).de aici incolo vom vedea ce va mai fi...
nu te supara grandanat ,dar mi se pare aberant sa spui ca cineva nu e in stare sa obtina venit minim pe economie.ei bine sunt foarte multi.ce sa faca sa nu mai traiasca?de ce sa renunte si la ultimii bani pe care ii poate castiga cinstit?hai sa furam cu totii,sa iesim la cersit ca sigur castigam mai mult decat minim pe economie.cat despre faptul ca nu cunoaste legea, asa este, asta nu trebuie sa fie o scuza,doar ca la vremea cand s-a infiintat ca PFA, a intrebat ce trebuie sa plateasca si s-a conformat.dar de pensie nu i s-a spus nimic.asadar,daca tata nu o cunoaste cei pusi la ghisee sa lamureasca omul nu stiu nici pentru ei.plus ca a avut controale.ma intreb oare ce au controlat?si sa fim seriosi.evaziunea si mersul prost al tuturor lucrurilor din romania nu pleaca de la cel mai amarat om care abia castiga minim pe economie!
va multumesc pentru raspunsuri. grandanat stiu ca nu sunt achitate in timp,dar de ce de atata timp nu a fost somat?oare pana acum nu s-a sesizat nimeni.?sunt mii de oameni in situatia asta care au avut controale peste controale.s-a conformat tuturor legilor si a platit ce i s-a spus,dar de pensie nu stia ca este obligatoriu.
si mai este o mare aberatie.cum sa pui omul sa plateasca o contributie calculata procent din venitul minim pe economie,daca el nici nu realizeaza atat?este o mare bataie de joc.este normal si corect sa plateasca toate contributiile din venitul realizat, asa cum toti platim,dar macar sa li se spuna.nu sa ii lase ani de zile si apoi sa ii execute silit.
inca o data va multumesc pentru promtitudine.
numai bine!