avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate Mitra Marieta

Activitate Mitra Marieta

Buna ziua,as dori sa stiu cum ma pot pensiona pe caz de boala.In 2009 am suferit o operatie pentru neoplasm rectal si am anus contra naturii permanent.Am avut concediu medical 8 luni dupa care am revenit la serviciu.In prezent am 48 de ani si 25 de ani vechime.Mentionez ca nu am mai facut alt tratament dupa operatie pentru ca nu a fost necesar.Va multumesc.
Discuție Succesiune
As dori si eu un sfat.Tatal meu a decedat acum o luna si jumatate si am dori sa facem succesiunea.Mostenitori suntem eu si mama mea.Unde trebuie sa mergem la notar sau in instanta?Si cam cat ar costa taxele .Va multumesc.
Răspuns la discuția Data iesirii la pensie
Imi cer scuze am scris cam repede mesajul.Am lucrat 4 ani ca inginer metalurg si apoi 16 ani in invatamant .Din 2006 sunt educator la un centru de tip familial care apartine de Dir. de asistenta sociala si protectia copilului.In 2009 am suferit o operatie in urma careia am un handicap accentuat.In legea pensiilor am vazut ca se poate iesi la pensie cu 10 ani mai devreme daca handicapul a survenit dupa doua treimi din perioada de contributie .Am 25 de ani vechime plus 5 ani studiile.Si am 48 de ani.In speranta ca mi-ati acceptat scuzele astept un sfat.Multumesc.
As dori sa stiu cand ma pot pensiona .Am 30 de ani contributie si un handicap grav aparut in anul 2009.Exclud pensionare pe caz de boala.Va multumesc.
Am un certificat de handicap accentuat din august 2009 avand anus contra naturii definitiv dupa o amputatie de rect.M-ar interesa daca pot trece la grad definitiv si sa nu mai merg la evaluarea anuala.Mentionez ca sunt salariat si am 47 de ani si nu intentionez sa ma pensionez.Multumesc.