avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

As dori sa stiu cand ma pot pensiona .Am 30 de ani contributie si un handicap grav aparut in anul 2009.Exclud pensionare pe caz de boala.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mitra Marieta , utilizator 21:03, 28 Martie 2011
pai si atat? ce varsta aveti? grupa 2 ceva ani lucrati? cat? Mai multi copii de 3? cum sa va spunem daca dati informatii incomplete?
Imi cer scuze am scris cam repede mesajul.Am lucrat 4 ani ca inginer metalurg si apoi 16 ani in invatamant .Din 2006 sunt educator la un centru de tip familial care apartine de Dir. de asistenta sociala si protectia copilului.In 2009 am suferit o operatie in urma careia am un handicap accentuat.In legea pensiilor am vazut ca se poate iesi la pensie cu 10 ani mai devreme daca handicapul a survenit dupa doua treimi din perioada de contributie .Am 25 de ani vechime plus 5 ani studiile.Si am 48 de ani.In speranta ca mi-ati acceptat scuzele astept un sfat.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare daniela.rusu daniela.rusu Buna ziua, Sunt persoana cu handicap fizic accentuat, am certificat de handicap accentuat permanent. Vreau sa stiu cand ma pot pensiona, pensie normala. Sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!lucrez intr-un centru de servicii sociale cu persoane ... mikky_9 mikky_9 Buna ziua!Lucrez intr-un Centru de Servicii Sociale cu persoane adulte cu deficienta mintala severa.Uzura psihica si fizica este enorma,primim un spor de 30 de ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? DanOltean DanOltean Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 ... (vezi toată discuția)