avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

As dori si eu un sfat.Tatal meu a decedat acum o luna si jumatate si am dori sa facem succesiunea.Mostenitori suntem eu si mama mea.Unde trebuie sa mergem la notar sau in instanta?Si cam cat ar costa taxele .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:12, 29 Martie 2011
Buna ziua !
In primul rand trebuie sa mergeti la secretarul UAT de pe raza ultimului domiciliu al defunctului pentru a solicita emiterea anexei nr. 24 ( deschidere succesiune) ...pentru procedura notariala mai aveti nevoie de certificat atestare fiscala eliberat de primaria locului situarii bunurilor ce intra in masa succesorala ...
De regula , mai ales cand nu exista litigii intre mostenitori , se merge pe procedura succesorala notariala ...
Se poate apela si la dezbaterea succesiunii in instanta ( de regula in caz de litigii ivite intre mostenitori sau atunci cand masa succesorala este consistenta si se doreste un cost mai mic al procedurii ) .
Bafta !
Conform noilor modificari din lg. 202/2010 inainte de instanta trebuie sa va adresati obligatoriu notariatului ultimului domiciliu, asa ca nu aveti de ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea dupa ambii parinti decedati marian_m6 marian_m6 Buna ziua mama mea a murit in septembrie 2009 iar tata in 20 august 2010 .Mentionez ca dupa moartea mameni nu s-a facut nici un fel de succesiune .Suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire  olaru mioara olaru mioara tata a murit in 2007,mama in 2010,as dori sa fac succesiunea pentru amindoi,sunt unic mostenitor, ei au impreuna un apartament 2 camere in bucuresti, valea ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)