Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati. In 2008 am achizitionat un autoturism in leasing. Care este valoarea tva care se aplica acestui contract conform legislatiei, pana la introducerea cotei de 24 %? Ce valoare se aplica inainte?
Dupa parerea mea un pic neavizata, dar cu o oarecare experienta cere-le oficial un calcul si stai si urmareste situatia. Eu m-am trezit cu un contract reziliat din cauza mea dar si a lor, am refuzat sa predau masina, m-au lasat sa platesc rstanta si cand m-am dus sa redeschid contractul m-am trezit cu niste facturi" restante" ce au o valoare de 100.000 milioane vechi pe care trebuie sa le platesc intr-o saptamana in conditiile in care toata suma in cei 3 ani de leasing ramasi este de 300.000 milioane vechi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pe aceasta cale fac apel pe acest forum pentru avocatii existenti se baga careva intr-o asemenea situatie cu plata la obtinere de prejudicii. Dupa parerea mea si a celor de la OPC cu care am discutat sansele sunt foarte mari de castig. Astept un raspuns la ralucaconstantinralyana@yahoo.com
Draga AdelaidaC, eu am avut probleme mult mai delicate, important este sa iei legatura cu societatea si sa citesti bine contractul ca sa poti agumenta. Si FOARTE IMPORTANT nu te speria, in Romania multe societati de leasing sau bancare merg pe intimidare spui clar ca nu ai vrea sa pierzi masina si ca o sa platesti in plus faci un calcul clar al ratei tot ce e in plus ceri explicatii si ai sa ramai uimita ce de bani ti s-au luat prin"furt" din buzunar si cand ei iti dau explicatii fa-i s-o facacu pixul in mana pe o foaie de hartie. si explica-le ca nu prea este stipulat in contract:). Pe mine au incercat sa ma ameteasca sicand m-am pierdut i-am rugat sa-mi calculeze ei si au facut-o iesind la iveala faptul ca am achitat niste sume care mi-au fost refacturate deci.......de doua ori banii luati. Sinceri noi romanii suntem cam fraieri ne-am obisnuit ca daca asa zice banca asa e. Dragi mei de curand am aflat ca cel putin doi oameni intr-o zi se otravesc sau se spanzura, si atentie tineri, pentru ca au datorii la banci. E vina noastra ca lasam societatile bancare sa fie stat in stat. Eu am credite si din cauze involuntare le tarai cu plata si o sa radeti, nu m-a dat nimeni in judecata, nu mi-a oprit nimeni nimic, dar...........sunt unul dintre cei mai cautati oameni din Romania:)) ma suna in fiecare zi. Daca pot sa va mai ajut din experienta mea cu ceva cu mare drag.
In cazul unui proces ce sanse de castig as avea? Stiu ca totul este spus in general, ma refer tinand cont de cateva dintre situatiile"normale" relatate ar exista vreo sansa in favoarea mea in instanta?
Ok am un leasing pentru un autoturism. Pentru acest leasing eu lunar trebuie sa platesc factura cu rata masinii plus decontul de casco la asigurator. In cazul in care eu nu pot plati decontul casco intr-o luna firma de leasing plateste in locul meu si imi trimite o refacturare( care consta in plata decontului catre asiguratorplus dobanda pentru banii pe care ii platesc pentru mine).
La un moment dat am luat legatura cu unul dintre angajatii firmei de leasing pentru a imi spune ce am de plata, erau la acel moment o asemenea refacturarie plus un casco al lunii in curs. Sotul meu a mers la banca si a platit refacturarerea iar la sigurator a platit decontul pentru luna in curs. Pe chitanta pe care a primit-o de la banca scrie s-a platit suma conform facturii nr(factura ce reprezinta refacturare casco), ca sa ne trezim ca firma de leasing, a luat acei bani si i-a realocat pe o alta factura (alt numar), factura ce reprezenta data. Intrebarea mea era: se poate asa ceva atata timp cat este scris clar pe chitanta ce factura (nr) s-a platit?
Poate sa realoce o societate de leasing banii de pe o factura(ce reprezinta factura de casco refacturata-platita de ei si trimisa catre mine cu dobanda)pe o factura de rata leasing tinand cont ca s-a Astept raspuns.
Multumesc platit cu chitanta conform facturii de casco?
In primul rand va spun bine v-am gasit si ma bucur ca exista un asemenea forum in Romania.=D>
Am si eu o mare problema si as vrea sa stiu daca exista o rezolvare. Am un leasing de aproape doi ani. In luna ianuarie (inceputul crizei) am ramas fara servici. Am anuntat firma de leasing, in speranta ca vom gasi o cale de a rezolva situatia. Raspunsul pana in luna mai a fost ca nu au o politica pentru perioada de criza.
Normal ca in aceste luni s-au strans datorii. Situatia este putin complicata. Intre timp pentru a putea plati ratele am plecat 5 luni in Germania, am tot achitat, isa din luna februarie nu am mai putut plati datorita unor evenimente neplacute in familie( moartea socrului meu si imbolnavirea mamei mele - tumoare la plamani), lucruri demonstrabile cu acte de altfel.
Spun ca problema este mai complicata pentru ca aceasta firma de leasing inca de la inceputul contractului mi-a creat multe probleme, lunar pe banii mei trebuia sa sun la ei pentru diverse probleme, in plus in luna mai au reusit sa implementeze o politica pentru perioada de criza si m-au chemat la negocieri. Am negociat o perioada de gratie de 4 luni, bineinteles cu prelungire a contractului de leasing inca patru luni, perioada in care conform anexei la contract eu trebuia sa platesc doar dobanda la rata, asigurarea casco si datoria cumulata impartita la 4 luni. Mentionez ca in aceasta perioada trebuia sa nu mi se mai factureze, lucru care bineinteles ca nu s-a intamplat, compania facturand in continuare, eu platind in prima luna, iar in a doua imi puneam semne de intrebare de ce suma e cu mult mai mare decat ar trebui. Cand am luat la puricat totul constat ca domniile lor facturau, de aici au decurs notificari(care desigur se platesc), dobanzi penalizatoare s.a.m.d. Am sunat la ei si initial incercau sa ma faca sa cred ca atat este de plata,avand ceva cunostiinte juridice i-am explicat domnisoarei de la capatul firului ca o anexa ulterioara la contract in mod normal anuleaza termeni trecuti in contract si ca ceea ce fac ei se numeste fals in acte si furt calificat. Dupa aceasta discutie a urmat un storno pe facturi in valoare de 810 ron.
O alta problema a contractului a fost contul utilizator, considerat de catre firma de leasing o facilitate acordata utilizatorului, facilitate de care eu am fost privata timp de un an de zile din cauza unor probleme tehnice aparute. Asta nu ar fi o mare problema insa, in aceasta perioada facturile nu imi veneau in termen,cand sunam in firma mi se spunea sa mi le scot de pe cont(bineinteles blocat), la banca nu imi primeau banii fara facturi, ceea ce ducea la intarzieri plata si penalitati pe care bineinteles eram obligata sa le platesc. Cand am pus problema in firma unul dintre reprezentanti mi-a spus ca ei nu sunt firma de curierat. Intrebarea mea este daca pot fi trasi la raspundere pentru acest lucru?
Tot legat de contul de utilizator timp de cateva luni pe userul si parola mea au aparut datele unui alt client si cand spun date ma refer la toate informatiile acelui client adresa, nr telefon, cod numeric personal, s.a.m.d, am avut inspiratie in acel moment sa dau print screen si sa imi salvez acest lucru, zilele trecute am luat legatura cu acel utilizator care bineinteles a ramas socat de cele auzite. Cine D-zeu stie cine mi-a accesat mie datele. Vorbim aici de confidentialitate date client. Ce se poate face in acest caz?
Tot legat de cont in luna februarie am avut o discutie pe mail cu un angajat al firmei cu privire la facturile mele restante(mentionez ca in aceasta perioada eram plecata din tara si anuntasem acest lucru dand ca persoana de contact pe sotul meu), angajat care mi-a trimis pe mail facturile restante pentru faptul ca nu puteam sa-mi vizualizez contul. In acel moment apareau 2 facturi casco refacturate si una la zi cafiind de plata. Dupa calculele mele nu ar fi trebuit sa fie 2 restante la casco si am intrebat de ce este aceasta situatie. Mi s-a pus ca este o factura din luna noiembrie care nu s-a achitat am acceptat acest lucru si am platit factura aceea iar restul de deconturi casco le-am platit la asigurator deci la zi. Conform celor spuse de angajat eu as mai fi avut de plata casco refacturrata si una la zi, ca sa ma trezesc acum cu trei facturi restante.
In plus una dintre facturile casco refacturate platite de sotul meu cu chitanta conform facturii s-a realocat pe rata de leasing. Se poate face asa ceva?
Si lista poate continua cu tampeniile pe care le fac. Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce sanse de reusita am in acest caz.