avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate CostyM

Activitate CostyM

Edilul nu a emis nici un document oficial doar i-am spus sa faca ce-si doreste.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Sunteti niste oameni deosebiti si acest site e de foarte mare ajutor celor ce nu cunosc raspunsuri la intrebarile lor. Tot respectul pentru administratorii site-ului si tot respectul pentru oamenii deosebiti care isi rup din timpul lor pentru a-si ajuta semenii.
Am o proprietate in mediul rural la partierul unui bloc in care nu exista asociatie de proprietari. Un vecin de la etaj a binevoit sa-si traga o teava de canalizare prin exteriorul blocului, teava ce a prins-o bineinteles si in peretele meu. Eu vreau sa-mi izolez pe exterior apartamentul dar el mi-a transmis ca nimeni nu-i poate da teava de pe perete caci e proprietate comuna si ca a obtinut acordul primarului pentru aceasta operatiune.
1) imi puteti spune care este legea care prevede cine este proprietarul peretelui exterior al unei locuinte proprietate personala?
2) din cele relatate mai sus s-a procedat legal (pe langa faptul ca a folosit "meseriasi din sat" si nu are autorizatie )?
3) este legal ca orice vecin sa amplaseze ce doreste pe peretele exterior al unei proprietati private fara acordul proprietarului in drept?
4) il pot da in judecata sau trebuie sa accept si gata?
Daca "mama" care ne-a nascut nu ne-a platit nici un leu pentru intretinere de cand ne-a lasat in grija tatalui nostru, in urma unui divort, iar acum noi suntem majori poate fi trasa in vreun fel la raspundere? Poate fi obligata sa plateasca din urma? In hotararea de divort este stabilita o suma pentru pensia alimentara dar nu a achitat nici un leu, niciodata. Nu s-a interesat de noi niciodata de la varsta de 3 ani de cand am crescut cu tata. Daca da cum trebuie sa procedam? Multumim anticipat.
Răspuns la discuția Concediu fara plata
Multumesc pentru raspuns. Asa voi face.
Conform - Hotararii nr.1.578 din 18 decembrie 2002
privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, art. 21, lit. c, am solicitat concediu fara plata, 28 zile, dar mi s-au solicitat sa dovedesc cu documente ca sunt inscris la un concurs, data concursului, unitatea care scoate postul la concurs. E legal? Eu in hotararea respectiva nu am vazut sa fie prevazut asa ceva. Acolo prevede: Concediile fără plată se aprobă de conducerea unităţii, la cererea poliţistului, şi se comunică compartimentelor financiar-contabilitate şi resurse umane. Cum sa procedez?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Nu stiu la care instanta sa ma adresez. La instanta care a hotarat pensia alimentara? Cum sa procedez? Merg acolo si depun cererea unde?
Cum procedez sa obtin custodia copilului sau macar sa poata veni fetita si la mine caci mama nu o lasa sa vina? Nu am dezbatut niciodata custodia copilului, mama are un serviciu unde lucreaza zi lumina si tine fetita la gradinita saptamanala, nu are casa si sta la o sora a sa unde lasa si fetita cand ea lucreaza sambetele si duminicile. Nu mai stiu cum sa procedez. Ii pot oferi o viata fericita fetitei mele dar mama se impotriveste desi o chinuie. Fetita poate avea camera ei, jucariile ei, sa creasca intr-un mediu familiar fericit dar nu stiu cum sa fac sa se realizeze toate astea. De asta imi si dau demisia si plec ca m-am saturat.
Platesc pensie alimentar unui minor 200 lei lunar. Am serviciu dar vreau sa-mi dau demisia. Cum procedez pentru reducerea pensiei deoarece nu voi mai avea venituri? Trebuie sa deschid eu proces? Cum sa procedez?
Răspuns la discuția Custodie minor
Sincer desi ma inteleg foarte bine cu mama fetitei mele si relatia dureaza de 6 ani ea nu face eforturi deloc sa-si gaseasca un loc de munca si sa participe si ea la construirea unui viitor pentru fetita iar eu sincer nu mai pot continua sa o ajut la nesfarsit. Ea doreste ca eu sa divortez si sa ne casatorim dar nu pot sa-i indeplinesc dorinta deoarece sotia are o problema de sanatate si nu pot sa o las sa treaca singura peste asta. Ma gandesc ca fetitei ii trebuie un camin stabil caci nu mai e mult si va incepe scoala iar acum merge la o gradinita cu program saptamanal ceea ce nu e prea bine lipsindu-i familia. Am fost de acord cu gradinita cu program saptamanal deoarece a zis ca isi va cauta un loc de munca si vom schimba programul fetitei sa fie mai aproape de familie dar in doi ani nu s-au intamplat schimbari in acest sens. E gresit sa vreau asta?
Răspuns la discuția Custodie minor
Multumesc frumos pentru raspunsuri. As dori daca e vreun avocat din jud. Iasi care ar fi interesat de cazul meu.
Răspuns la discuția Custodie minor
Multumesc pentru raspuns.