Platesc pensie alimentar unui minor 200 lei lunar. Am serviciu dar vreau sa-mi dau demisia. Cum procedez pentru reducerea pensiei deoarece nu voi mai avea venituri? Trebuie sa deschid eu proces? Cum sa procedez?
Dupa ce nu o sa mai aveti veniturile avute in vedere de catre instanta la stabilirea pensiei, formulati o cerere de reducere a pensiei si faceti dovada veniturilor din acel moment.
Nu stiu la care instanta sa ma adresez. La instanta care a hotarat pensia alimentara? Cum sa procedez? Merg acolo si depun cererea unde?
Cum procedez sa obtin custodia copilului sau macar sa poata veni fetita si la mine caci mama nu o lasa sa vina? Nu am dezbatut niciodata custodia copilului, mama are un serviciu unde lucreaza zi lumina si tine fetita la gradinita saptamanala, nu are casa si sta la o sora a sa unde lasa si fetita cand ea lucreaza sambetele si duminicile. Nu mai stiu cum sa procedez. Ii pot oferi o viata fericita fetitei mele dar mama se impotriveste desi o chinuie. Fetita poate avea camera ei, jucariile ei, sa creasca intr-un mediu familiar fericit dar nu stiu cum sa fac sa se realizeze toate astea. De asta imi si dau demisia si plec ca m-am saturat.
Acum platiti pensia de intretinere in baza unei hotarari care a vut in vedere faptul ca realizati venituri la momentul respectiv, pensia dvs. fiind stabilita in functie de veniturile realizate.
Daca veti ramane fara loc de munca este necesara promovarea unei actiuni de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, nu de reducere pentru ca reducerea presupune diminuarea veniturilor, ori in cazul dvs. veti ramane fara venituri si pensia de intretinere se va stabili raportat la venitul minim pe economie.
depuneti cererea la aceeasi judecatorie,la registratura
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Obtinere custodie
firanc
buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste ... (vezi toată discuția)