avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara sunt divorțată din 2013.custodia copilului e comuna dar cu domiciliul la mine(mama).în 2013 i sa calculat pensia ca trebuie sa ii dea copilului 1/4din salariul minim pe economie...acum in 2018 cat trebuie să i se dea??
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 19:58, 29 Decembrie 2018
1/4 din salariul minim pe economie in 2018!
Vi s a precizat in Sentința suma concretă?
Dacă tatăl are venituri mai mari, se poate solicita augmentarea pensiei, potrivit art. 531 Cod Civil!
Nu...scrie ca il obliga la plata a 1/4 din veniturile nete realizate lunar,cu titlu de pensie de întreținere în favoarea copilului,incepand cu data de07.05.2013 până la majoratul copilului
avocatmaria a scris:

1/4 din salariul minim pe economie in 2018!
Vi s a precizat in Sentința suma concretă?

Tatăl e plecat din tara lucreaza în afară pe sezoane...si nu e angajat tot timpul...si de aceea as vrea sa știu cât trebuie să îi plătească copilului pensia... mulțumesc pentru răspuns.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Dacă tatăl are venituri mai mari, se poate solicita augmentarea pensiei, potrivit art. 531 Cod Civil!

Se introducere o cerere in instanța se afla veniturile pârâtului și așa se majorează pensia alimentara, cu ajutorul unui avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste retroactiv pensia alimentara? Roxannaujr Roxannaujr Buna ziua! Mi am dat fostul iubit in judecata pt pensie alimentara in 2016.pana atunci nu era angajat si trebuia sa plateasca in raport cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Cotoara Kinga Melinda Cotoara Kinga Melinda Buna seara.Am o nelamurire.Am divortat in 2017.Divortul fiind de comun acord, sentiinta fiind definitiva si irevocabila.Minorul mi sa incrediintat mie adica ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare mioara54 mioara54 Buna ziua,am avut un proces de exercitarea drepturilor parintesti si cu toate ca eu ca reclamanta am dovedit in instanta ca paratul e consumator de droguri ... (vezi toată discuția)