avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara.Am o nelamurire.Am divortat in 2017.Divortul fiind de comun acord, sentiinta fiind definitiva si irevocabila.Minorul mi sa incrediintat mie adica la mama.Tatal minorului plateste pensie la copil dupa Romania.Eu in 2018 ianuarie lam dat in judecata ptr ca el a muncit in germania.Au fost 4termene de atunci la care paratul tatal nu sa prezentat.L-am dat ptr pensie alimentara din strainatate.Ca tatal este obligat la 1/4din minimul net realizat 25% procentual dar numai putin de minimul net realizat.Acuma tatal sa intors in tara .Asi putea pierde procesul din acest motiv?retroactiv nu se recalculeaza?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:51, 22 Ianuarie 2020
Dvs. spuneţi că aveţi sentinţă cu obligaţia tatălui la 25% din venit, dar nu mai puţin de 25% din venitul minim net în Romania. Înseamnă că problema dvs. este de competenţa executorului judecătoresc. Cererea dvs. va fi respinsă ca inadmisibilă. Mai bine vă retrageţi acţiunea, dacă domnul îşi angajează şi avocat, sunteţi bună de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere g.corina g.corina buna seara, 1. incepand cu ce data se intra in vacanta la judecatorie ? 2. se poate acorda pensie de intretinere ptr copil, procentual ? nu suma fixa, in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere si imobil dobandit in timpul casatoriei mercuris15 mercuris15 buna ziua asi dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru cresterea pensiei alimentre.mama mea acum 3 ani a paralizat iar acum nu mai poate lucra si problema ... (vezi toată discuția)