avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere si imobil dobandit in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere si imobil dobandit in timpul casatoriei

buna ziua asi dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru cresterea pensiei alimentre.mama mea acum 3 ani a paralizat iar acum nu mai poate lucra si problema baniilor creste de la o zi la alta.tata imi plateste lunar suma de 150ron deoarece in cartea de munca are trecut minimul pe economie dar in mana ia usor peste 3000 deoarece este sofer si este platit la km.
asi avea inca o intrebare.apartamentul in care sta tatal meu este bun dobandit pe timpul casatoriei cu mama.parintii mei au cumparat acest apartament de la bunicii mei cu contrat de vanzare-cumparare ce trebuie sa facem pentru a ne castiga drepturile in acel apartament?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 10 Septembrie 2012
1. In privinta pensiei de intretinere, este necesara formularea unei actiunei de stabilire a pensiei de intretinere procentual ( si nu in suma fixa cum este acum ) in functie de venitul realizat de catre tatal dvs.
Daca sunteti singurul copil aflat in intretinere, pensia se va stabilita in procent de maxim 25 % din venitul tatalui dvs.
2.In privinta imobilului dobandit in timpul casatoriei, este necesara promovarea unei actiuni de partaj bunuri comune.
Daca bunicii dvs. nu ar fi vandut parintilor dvs .prin contract de vanzare - cumparare si ar fi donat imobilul in mod exclusiv mamei dvs., imobilul ar fi devenit bunul propriu al mamei dvs. si nu ar mai fi facut obiectul unui partaj de bunuri comune in caz de divort.
Din pacate, prin vanzarea incheiata bunul a devenit bun comun al ambilor soti si va trebui partajat, iar cel caruia ii va fi atribuit in natura , va despagubi pe celalalt cu contravaloarea drepturilor ce i se cuvin cu o suma de bani numita " sulta".
Poate ar fi mai bine sa vorbiti cu tatal dvs sa va ajute cu bani mai multi. Pe calea instantei nu cred ca puteti dovedi cat castiga daca i se da adeverinta ca salariul pe care-l incaseaza e cel minim pe economie.
Puteti depune cerere la instanta pentru partaj, sa cereti sa i se atribuie apartamentul tatalui si sa va dea sulta pt cota mamei.
La aceeasi instanta depuneti cerere pt ajutor public judiciar ( OUG 51/2008 modificata ), sa fiti scutite sau sa platiti esalonat taxa de timbru care e de 3 % din valoarea apartamentului.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, succesiune, partaj alylu alylu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu niste chestiuni legate de succesiune si partaj. Sunt casatorita din anul 2000. In urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de partaj CrashOverride CrashOverride Buna ziua , Am si eu o mica intrebare legata de o mostenire si un partaj. In discutie sunt 2 case si un teren , bunicul meu a facut acte mamei mele si mie ( ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)