avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua!

Am si eu o intrebare, matusa mea este divortata si are doua fetite, pensia lor alimentara este de 25 Ron/copil stabilita acum 7 ani, ea ar vrea sa ceara o recalculare a pensiei, problema este ca fostul sot al ei nu prea vine pe la fetite decat foarte rar adica ceva de genul o data la 4-5 luni, nu stim nimic de el, unde lucreaza, (el este din alt oras) cat castiga.Din cate am inteles pentru depunerea cererii de recalculare trebuie o adeverinta de la locul lui de munca sau macar de la firma la care lucreaza.Daca ea nu are aceste informatii si sincer nu prea cred ca el o sa i le dea, se poate proceda in alt fel? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:39, 22 Iulie 2008
Este suficient sa fie cunoscuta adresa de domicilu a fostului sot (pentru a primi citatia) .
Instanta, la cererea reclamantei poate obliga piritul sa depuna adeverinta din care sa rezulte veniturile realizate.
Mult succes !
În cazul în care instanţa îi solicită pârâtului să depună adeverinţă de venituri şi el nu depune, instanţa îl va obliga la plata pensiei de întreţinere în cuantumul prevăzut de lege, stabilit la venitul minim pe economie.
Eu vă recomand să angajaţi un avocat care poate solicita instanţei să facă adrese la Administraţia financiară, ITM, Casa de pensii etc., O.R.C. etc. pentru a obţine informaţii dacă obţine venituri, dacă are firmă, dacă este angajat, dacă are bunuri aducătoare de venituri (chirii) etc., iar dacă nu are venituri, pensia se va calcula la venitul minim pe economie. ;)
Pensia alimentara se va stabili in functie de salariul minim brut pe economie, in situatia in care tatal copiilor nu are venituri.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra prompte.As mai avea o intrebare, fostul sot al matusii mele este asociat la o firma, societatea nu este radiata,dar nu stiu daca mai are profit,daca mai se lucreaza pe ea, credeti ca asta ar ajuta-o in recalcularea pensiei si daca da, este necesara angajarea unui avocat pentru asta? Va multumesc anticipat!
Nu stiu cat de mult ar ajuta-o pe matusa ta acest lucru, intrucat instanta va lua in considerare la stabilirea pensiei de intretinere numai veniturile cu caracter permanent. Daca este si salariat al acestei societati atunci venitul salarial se va lua in calcul la stabilirea pensiei de intretinere.
Nu este obligatoriu sa va angajati un avocat, dar este de mare folos un ajutor din partea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara ContSters330573 ContSters330573 Buna ziua! sint in proces pt stabilirea pesnsiei alimentare si recuperarea acesteia pt toata perioada de cind s a nascut copilul(noiembrie 2013)si pina in ... (vezi toată discuția)
Dosar recalculare pensie alimentara insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de ... (vezi toată discuția)