avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar recalculare pensie alimentara

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de fostul sot a fost pronuntat de judecatoria sectorului 3 bucuresti. acum eu locuiesc in jud ilfov si mi-ar fi de folos sa stiu carei instante trebuie sa ma adresez: cea la care a fost pronuntat divortul (sect 3 unde fostul sot are si acum domiciliul) sau la judecatoria ilfov? in cazul in care tatal copilului nu este incadrat in munca cu forme legale, deci oficial nu are venit (dar are de ex. jeep pe numele lui inregistrat cu acte) instanta poate sa-l oblige la plata pensiei alimentare?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:45, 30 Iulie 2010
da, orice parinte este obligat la plata pensiei de intretinere indiferent daca este sau nu este angajat cu carte de munca. In cazul in care nu realizeaza venituri din munca , cuantumul pensiei se stabileste avandu-se in vedere venitul minim pe economie -600 lei ( 6 milioane lei vechi).
Puteti depune actiune la instanta de care apartineti dvs cu domiciliul, indicand adresa lui pentru a fi citat, copia sentintei de divort , copia certificatului de nastere a minorului
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cererile facute de descendenti pentru pensia de intretinere se adreseaza instantei de la domicilul reclamantei sau de la domiciliul paratului, deci avem o competenta alternativa.
Chiar daca sotul nu realizeaza venituri pensia poate fi stabilita in functie de venitul minim pe economie.
Cum a fost stabilita pensia in procesul de divort?
La venitul minim de atunci sau in functie de veniturile sotului?
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru raspuns. la momentul divortului, pensia alimentara a fost stabilita in functie de veniturile sotului.
In acest caz solicitati instantei stabilirea unei pensii in functie de venitul minim pe economie avand in vedere ca tatal minorului nu mai realizeaza venituri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ? -in timpul casatoriei Maranta Maranta Buna ziua. Suntem casatoriti de ani buni, avem un copil, dar sotul meu lucreza si are domiciliul stabil in alt oras. ( probabil si o alta viata ) Avand in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ovidar01 ovidar01 buna seara sunt divortat si din casatorie a rezultat un baietel dupa divort baietelul a ramas cu domiciliul stabil la mine sotia mea nu vrea sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 100 ron dana 123 dana 123 Divortata in 2007,pensia acordata minorului este 100 ron,deoarece a declarat ca nu are venituri.Lucreaza cu contract de munca intr-o alta tara si are in ... (vezi toată discuția)