avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara ? -in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara ? -in timpul casatoriei

Buna ziua.
Suntem casatoriti de ani buni, avem un copil, dar sotul meu lucreza si are domiciliul stabil in alt oras. ( probabil si o alta viata ) Avand in vedere ca nu contribuie cu aproape nimic financiar pentru sustinerea copilului si suntem totusi casatoriti cum il pot constrange legal in acest sens ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maranta , utilizator 23:23, 13 Februarie 2012
introduceti in instanta o actiune prin care solicitati obligarea sotului dvs la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului in care explicati situatia expusa mai sus( ca sunteti despartiti in fapt de mult timp, ca nu participa cu nimic la cresterea si educarea minorului).Cuantumul pensiei se va stabili in cuantum de 1/4 din veniturile pe care le realizeaza iar daca nu realizeaza venituri se va lua in considerare venitul minim pe economie.
Formulati actiune prin care solicitati stabilirea pensiei de intretinere in functie de venitul realizat de sotul dvs. sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz.
Daca sotul dvs. realizeaza venituri, este necesar sa indicati instantei angajatorul si sediul sau, pentru ca prin intermediul instantei sa se comunice veniturile realizate de catre acesta.
Pensia se va stabili in cuantum de maxim 25 % din venitul realizat ( daca realizeaza venituri ), de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei majoratului copilului.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Dar de ce nu divortati daca sunteti despartiti de atata timp , cu ocazia divortului se va stabili domiciliul minorului si pensia si se simplifica totul.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mihaella23 mihaella23 As vrea sa stiu daca pensia alimentara pt.minor fara divort deocamdata se cere prin ordonanta prezidentiala,conform carei legi si cum se procedeaza?care este ... (vezi toată discuția)
Dosar recalculare pensie alimentara insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere neplatita FeticCristina FeticCristina Am fost casatorita din casatorie a rezultat o fetita, am introdus actiune de divort pe data de 10 -vi- 2013,iar in urma hotararii judecatoresti s-a stabilit ... (vezi toată discuția)