avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere neplatita

Am fost casatorita din casatorie a rezultat o fetita, am introdus actiune de divort pe data de 10 -vi- 2013,iar in urma hotararii judecatoresti s-a stabilit domiciliul fetitei la mine ,iar fostul sot e obligat la pensie alimentara din momentul introducerii actiunii de divort, mentionez ca divortul s-a terminat pe 23 octombrie 2013,pana in prezent n-am primit nimic. Va rog sa-mi spuneti si mie ce e de facut,intre timp s-a si angajat(l-a divort era neangazat), ce pot face pt a obtine drepturile copilului?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:58, 3 Ianuarie 2014
faceti plangere pentru abandon de familie la pachetul de pe langa judectoria unse domiciliaza el.
Daca fostul dvs. sot s-a angajat cu forme legale si cunoasteti locul de munca al acestuia, pentru recuperarea pensiei de intreinere restante, va puteti adresa si unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii de divort, executorul urmand sa popreasca venitul acestuia.
De asemenea, avand in vedere ca pensia de intretinere in favoarea minorului a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie ( pentru ca la momentul stabilirii ei, sotul dvs. nu realiza venituri ), aveti posibilitatea promovarii unei noi actiuni de stabilire a pensiei de intretinere in raport de veniturile realizate de acesta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ovidar01 ovidar01 buna seara sunt divortat si din casatorie a rezultat un baietel dupa divort baietelul a ramas cu domiciliul stabil la mine sotia mea nu vrea sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara maria clara maria clara Buna ziua! Am divortat in urma cu 3 ani. Am o fiica in varsta de 22 de ani,studenta la buget, careia tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara si de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bubucrina bubucrina dupa o cearta sotul meu a intentat divort iar eu am plecat la mama mea.suntem despartiti de 2 luni timp in care fetita noastra de 2 ani a ramas la mine Pot ... (vezi toată discuția)