Am fost casatorita din casatorie a rezultat o fetita, am introdus actiune de divort pe data de 10 -vi- 2013,iar in urma hotararii judecatoresti s-a stabilit domiciliul fetitei la mine ,iar fostul sot e obligat la pensie alimentara din momentul introducerii actiunii de divort, mentionez ca divortul s-a terminat pe 23 octombrie 2013,pana in prezent n-am primit nimic. Va rog sa-mi spuneti si mie ce e de facut,intre timp s-a si angajat(l-a divort era neangazat), ce pot face pt a obtine drepturile copilului?
Daca fostul dvs. sot s-a angajat cu forme legale si cunoasteti locul de munca al acestuia, pentru recuperarea pensiei de intreinere restante, va puteti adresa si unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii de divort, executorul urmand sa popreasca venitul acestuia.
De asemenea, avand in vedere ca pensia de intretinere in favoarea minorului a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie ( pentru ca la momentul stabilirii ei, sotul dvs. nu realiza venituri ), aveti posibilitatea promovarii unei noi actiuni de stabilire a pensiei de intretinere in raport de veniturile realizate de acesta.
Pensie alimentara
maria clara
Buna ziua! Am divortat in urma cu 3 ani. Am o fiica in varsta de 22 de ani,studenta la buget, careia tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara si de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
bubucrina
dupa o cearta sotul meu a intentat divort iar eu am plecat la mama mea.suntem despartiti de 2 luni timp in care fetita noastra de 2 ani a ramas la mine
Pot ... (vezi toată discuția)