avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

dupa o cearta sotul meu a intentat divort iar eu am plecat la mama mea.suntem despartiti de 2 luni timp in care fetita noastra de 2 ani a ramas la mine
Pot obtine pensia alimentara inainte de divort ?
Mentionez ca el are salariul de 2500lei si apartamentul inchiriat
Se cumuleaza cu salariul acest venit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:51, 9 Noiembrie 2010
pensia de intretinere se plateste din salariu.
In principiu pensia de intretinere in favoarea minorului poate fi stabilita si inainte de promovarea actiunii de divort, insa in cazul dvs. este deja o actiune de divort promovata, astfel ca nu mai vad sensul promovarii la acest moment a stabilirii pensiei pe cale separata, avand in vedere ca in cadrul procedurii de divort aveti posibilitatea sa formulati o cerere reconventionala pe calea careia sa solicitati incredintarea minorului si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestuia.
In privinta venitului realizat de catre sotul dvs. , pensia in favoarea minorului va fi stabilita in cuantum de 25 % din venitul net realizat de catre acesta., pensie care se va stabili de la data introducerii cererii de mai sus sau de la data introducerii actiunii de divort daca sotul dvs a solicitat incredintarea catre dvs. si totodata stabilirea pensiei de intretinere.
In privinta venitului obtinut din inchiriere nu vad o posibilitate de stabilire a pensiei luand in calcul si acest venit suplimentar , pe de o parte ca acesta poate fi unul nedeclarat ( fara contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara) iar pe de alta parte doar venitul cu caracter de continuitate poate fi avut in vedere la stabilirea pensiei.
Dar sa mai vedem si alte pareri.Vad ca deja colega a raspuns ca doar venitul din salariu poate fi avut in vedere la stabilirea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere neplatita FeticCristina FeticCristina Am fost casatorita din casatorie a rezultat o fetita, am introdus actiune de divort pe data de 10 -vi- 2013,iar in urma hotararii judecatoresti s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)