avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retro
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retro

Daca "mama" care ne-a nascut nu ne-a platit nici un leu pentru intretinere de cand ne-a lasat in grija tatalui nostru, in urma unui divort, iar acum noi suntem majori poate fi trasa in vreun fel la raspundere? Poate fi obligata sa plateasca din urma? In hotararea de divort este stabilita o suma pentru pensia alimentara dar nu a achitat nici un leu, niciodata. Nu s-a interesat de noi niciodata de la varsta de 3 ani de cand am crescut cu tata. Daca da cum trebuie sa procedam? Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:06, 4 August 2012
Aveti dreptul sa obtineti pensia pe ultimii 3 ani pana la varsta de 18 ani.
Daca aveti mai mult de 20 de ani aproape ca nu mai aveti ce lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, cerere introdusa de minor DonuCC DonuCC Buna ziua. Am 16 ani si parintii mei sunt despartiti de cand aveam 1 an.Am ramas in grija mamei si tatal meu trebuia sa-mi plateasca pensia alimentara. Mama ... (vezi toată discuția)