"in cazul in care imi voi cere demisia din cadrul firmei mai inainte de 3 ani de la angajare ma oblig sa despagubesc firma cu 10.000 ron",
nu consider normal si legal sa fiu conditionat de aceasta clauza pentru a ramane in orice conditii angajatul firmei,avand in vedere ca firma nu a investit nimic in pregatirea mea profesionala.
BUNA ZIUA,VREAU SA MA ANGAJEZ LA O FIRMA DE TRANSPORT PERSOANE PE UN POST DE AGENT TURISM, IAR IN CONTRACTUL DE MUNCA ESTE O CLAUZA CA MA OBLIG SA DESPAGUBESC FIRMA CU 10.000 RON,DACA PLEC DE LA EI IN MAI PUTIN DE 3 ANI.MENTIONEZ CA FIRMA(ATLASSIB)NU A INVESTIT NICIUN BAN IN PREGATIREA MEA PROFESIONALA.AS VREA SA STIU DACA ACEASTA CLAUZA ESTE LEGALA SI DACA AR TREBUI SA ACCEPT SEMNAREA UNUI ASEMENEA CONTRACT,PAREREA MEA ESTE CA ACEASTA CLAUZA ESTE O MONEDA DE SCHIMB(SANTAJ)IN RECUPERAREA UNOR DREPTURI LA O EVENTUALA DEMISIE IN MAI PUTIN DE 3 ANI.AS DORI O PARAERE AVIZATA.
am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platit salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut.am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare,cum pot afla daca mi-a fost acceptata demisia,si cu ce data?angajatorul nedorind sa comunice cu mine.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!:(
am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platiti salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut,am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!