avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului de 2 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului de 2 luni

am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platit salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut.am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare,cum pot afla daca mi-a fost acceptata demisia,si cu ce data?angajatorul nedorind sa comunice cu mine.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!:(
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
dragosmarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 25 Aprilie 2010
Plingere la ITM si actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale- inclusiv pentru diurna daca faceti dovada ca ati fost in deplasare externa.

Demisia trimisa pe messenger nu are nici o valabilitate trebuie semnata de persoana care o formuleaza.
Nimeni nu poate fi constrans sa-si dea demisia.
plangere ITM si actiune in instanta
Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

Demisia reprezintă un act formal, legea stipulând necesitatea redactării ei în formă scrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului dragosmarian dragosmarian am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platiti salariul niciodata ,ci doar o mica parte ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a platit debitele restante desi am demisionat de 1 an jumate constantin_01 constantin_01 Buna ziua, Acum 2 ani m-am angajat la o firma romaneasca din Bucuresti ca inginer. Este o firma multinationala ce are sedii in aproape toate tarile europene ... (vezi toată discuția)
Litigi prodan katalin prodan katalin buna ziua As dori sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie.este vorba despre o persoana care lucreaza la o firma de transport de 6 ani pe postul ... (vezi toată discuția)