avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigi

buna ziua
As dori sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie.este vorba despre o persoana care lucreaza la o firma de transport de 6 ani pe postul de sofer,avand urmatorul program 4 sau 5 saptamani este plecat in cursa dupa care 1 saptamana vine si sta acasa.problema este ca de o vreme incoace au inceput sa puna pe liber angajatii mai vechi procedand astfel,in saptamana care o stau acasa sant anuntati telefonic ca nu vor mai fi trimisi in cursa si cand isi gasesc de lucru in alta parte sa isi depuna demisia,practic asta insemnand ca sant constransi sa-si dea demisia pentru ca nu isi poate permite nimeni sa traiasca din 700 de roni cu rate la banca de peste 1000 ron.adica sant tinuti acasa pe salarul de pe cartea de munca nemaiprimind diurna.si in acest timp se angajeaza alti soferi.Deci nici nu li se da o explicatie din ce cauza sant constransi sa-si dea demisia.Ce se poate face?am fost la juristul de la fortele de munca unde ni s-a spus sa facem o sesizare si sa asteptam.Dar ce sa sateptam se poate rezolva ceva?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:27, 18 Februarie 2013
Buna ziua,

mergeti la ITM si faceti o sesizare scrisa in care sa detaliati acest mod de lucru, pe cat posibil indicand si date concrete ( ex- dvs stati acasa fara curse in timp ce ei au angajat alte persoane pe acelasi fel de post care pleaca in curse).
Consider ca in urma unui astfel de control firma va fi amendata si ar putea ca lucrurile sa se schimbe. De asemenea cred ca ei va vor concedia cu prima ocazie. Trebuie sa mai stiti de asemenea ca daca ati putea sa sustineti un proces prin angajarea unui avocat specializat pe dreptul muncii, el ar putea sa va obtina despagubiri de la angajator care are o conduita abuziva care va produce prejudicii.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa concediul de crestere copil neagu georgeta neagu georgeta pe 24 ar trebui sa ancep munca dupa cei 2ani de stat acasa an prenatal.firma la care am lucrat a anchis magazinul unde eu lucram dar ca firma activeaza.ce ... (vezi toată discuția)
Demisie la desfiintarea postului. Qris08 Qris08 Buna ziua. Sant angajata unei firme cu CIM perioada nedeterminata.Acum 20 zile s-a inchis unitatea unde lucram,s-a desfiintat postul.Pana in prezent nu ... (vezi toată discuția)
Munca silnica? ContSters187513 ContSters187513 Buna ziua, Este normal sa refuz sa mai muncesc intr-un loc de munca pentru care [b]nu [/b]sant platit corespunzator si nu am nici o forma legala, adica ... (vezi toată discuția)