am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platiti salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut,am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!
Chiar nu e asa de dificil, daca ceea e ati relatat e adevarat! :)contactati un avocat si el va redacta cererea si va sustine actiunea in instanta, dupa ce, de comun acord, ati lamurit cuantumul pretentiilor pe care le solicitati de la angajator.
aveti posibilitatea sesizarii ITM-ului in raza caruia isi are sediul angajatorul si formularea unei actiuni la Tribunal, prin care solicitati plata drepturilor salariale restante, inclusiv alte drepturi de aceasta natura.