Nu m-am facut inteles: hotararea judecatoriei a venit in 2010, a fost sa predea atunci carnetul dar il puneau sa se duca 300km sa o legalizeze si apoi ii primeau permisul cei de la politie. A intrebat agentul de la ghiseu cum o sa-i suspende permisul si a primit un raspuns de genul: o sa fiti anuntat in urmatoarea perioada sa veniti sa predati carnetul. STIA ca trebuie sa predea permisul dar nu stia cand. E o tampenie ce se intampla acum.
Stiu, ca sa fac haz de necaz, trebuia sa se duca de 2 ori pe luna la politie sa-i intrebe cand ii suspenda permisul X-(
Si inca o chestie: cand a ridicat permisul cu certificatul de grefa a lasat nr. de mobil... macar verbal sa-l fi anuntat cel ce a operat in calculator.
Cum se poate urgenta cercetarea penala? Cel ce a intocmit dosarul a avut si el o replica de genul: o sa fiti anuntat de mersul anchetei!
Daca eram in alta tara civilizata nu cred ca se intamplau asemenea tampenii...:(
Pai a avut in cutia postala 2 hartiute cum ca i-au venit recomandate dar cand s-a dus sa le ridice acestea plecasera inapoi... la posta nu i-au spus unde.
Ce poate demonstra e ca cel mai probabil in intervalul cand trebuia sa ridice recomandata respectiva nu era in localitate (poate chiar nu era in tara).
In ce lege scrie ca daca nu ai semnat de luare la cunostinta e pierdut? Cel putin pe penal!
Va rog astept un sfat ce ar trebui facut deoarece colegul acum nu mai poate conduce pana nu se termina cercetarea penala... o plangere pe undeva pt abuz in serviciu? E absurd sa-ti suspende permisul daca recomandata prin care se anunta suspendarea nu a fost ridicata de nimeni X-( Si totusi cineva a suspendat in calculator permisul...
Pe scurt ce a patit un prieten sofer de meserie: a pierdut in 2010 un proces in urma caruia trebuia sa predea carnetul. Din diverse motive (in special birocratice) nu a facut-o si a fost informat verbal de agentul de la biroul permise ca ii va fi suspendat permisul suplimentar 30zile. Cand? O sa fiti anuntat! Cam asta a fost raspunsul atunci.
Ideea e ca a fost oprit zilele trecute la un control de rutina si dupa ce i s-a verificat permisul a reiesit ca era suspendat!!! E posibil sa-ti suspende politia permisul fara a avea o confirmare de luare la cunostinta?
De la agentul care i-a luat declaratia a inteles ca de fapt a fost trimisa o recomandata in luna mai pe care nu a ridicat-o de la posta deoarece nu era in localitate si totusi cineva a bifat in calculator suspendarea.
E posibil asa ceva? Sau este un abuz? Este de acord sa predea carnetul dar vb aia: tradare, tradare, dar sa o stim si noi #-o
Nu mai exista PV ci doar o dispozitie de ridicare semnata de politia comunitara care poate fi contestata conform dispozitiilor legii nr.554/2004
Consider ridicarea auto abuziva si vreau sa fac contestatie dar... contest dispozitia de ridicare si astept sa depuna firma de ridicari poze cum ca am parcat neregulamentar? Sau trebuie sa demonstrez eu ca am parcat regulamentar?
Si daca depun plangerea la judecatoria S6 ce taxe am de platit pt o suma contestata de 677,32ron?
Cand am vorbit la telefon de la fata locului cu un agent din politia BV acesta mi-a spus sa fac poze la groapa si sa fac plangere ca el altceva nu are ce sa faca... "CNADNR stie de groapa respectiva de pe DN1!!" Ca doar nu o sa vina la fata locului pt fiecare care da prin gropi!
Daca fac plangere in Buc, unde o fac? La tribunal sau la judecatoria mea de sector? Si care este limita de timp in care pot depunde plangerea?
Pai am urmatoarele "dovezi":
- am sunat la 112 "de la fata locului "ca sa-mi faca legatura la politia BV sa le zic de groapa
- am facut 2 poze la groapa si 1 poza la GPS de unde reiese pozitia si ora
- am chitanta de la vulcanizare din BV la 2 ore dupa eveniment
- am chitanta de la vulcanizarea din Buc de a 2-a zi deoarece cel din BV nu avea uneltele necesare indreptarii si sudarii gentii (era dupa ora 22:00 si eram prin trecere prin BV) + chitanta cauciucului nou
- o am si pe sotie martora la toata "nebunia" (am blocat sensul catre Buc cca 30min, in stanga si dreapta avand sant) si in plus am pierdut cca 3ore cu tot cu vulcanizare (1ora am cautat-o)
Chiar nu se poate sa depun plangere in Buc si sa chem in judecata CNADNR? Ca daca trebuie sa ma duc pana la BV se ingroasa gluma si asta inseamna alta cheltuiala
Am CASCO dar mi-am rezolvat eu toata treaba "de urgenta" deoarece plec din tara pt o saptamana si tocmai de aceea am si intrebat in cate zile pot depune plangerea...
As dori sa stiu unde sa fac plangere (si in cate zile de la eveniment) impotriva CNADNR deoarece am dat intr-o groapa pe DN1 la iesirea din BV catre Timisu de Jos si mi-am facut o paguba "cam mare": la judecatoria din BV sau in Bucuresti la tribunal sau judecatoria sectorului de care apartin?
Am facut 2 poze la "craterul" aparut pe DN1 de o saptamana si am chitantele in original de la vulcanizari (una in BV, alta in Buc a 2-a zi) si de la cauciucul nou cumparat. Ce altceva ar trebui sa mai aduc in sprijinul afirmatiilor mele?
Cand am fost sa-l predau (acum 2 ani) mi-au cerut sentinta definitiva si irevocabila pe care normal ca nu o aveam deoarece la recurs nu se comunica... la ghiseu mi-a zis ca daca nu o aduc in 15 zile se prelungeste suspendarea cu inca 30zile (stiam) dar cum recursul a fost foarte departe de casa (500km) trebuia sa ma duc pana in provincie sa vin cu hartia(asta nu stiam) si oricum primeam bonusul de 30zile suplimentare deoarece m-am dus in a 13-a zi si urma week deci ajungeam la ei cu hotararea cel mai devreme in a 17-a zi cu o cheltuiala enorma si timp pierdut (1000km!!). Asa ca am asteptat sa ridice ei hotararea si sa-mi comunice cand mi-l suspenda! Dar bag de seama ca nici ei nu prea vor sa piarda timp si bani cu asa ceva... birocratia ne omoara, ca nu am avut nici o clipa intentia sa nu-l predau... semnam pe propria raspundere o hartie si toata lumea era multumita.
Si daca in 2015 imi suspenda din nou permisul pt cine stie ce depasire pe linie continua... depun plangere si ma duc cu certificatul la politie si nu vor sa-mi restituie carnetul ce fac? Asta e problema de fapt