As dori sa stiu unde sa fac plangere (si in cate zile de la eveniment) impotriva CNADNR deoarece am dat intr-o groapa pe DN1 la iesirea din BV catre Timisu de Jos si mi-am facut o paguba "cam mare": la judecatoria din BV sau in Bucuresti la tribunal sau judecatoria sectorului de care apartin?
Am facut 2 poze la "craterul" aparut pe DN1 de o saptamana si am chitantele in original de la vulcanizari (una in BV, alta in Buc a 2-a zi) si de la cauciucul nou cumparat. Ce altceva ar trebui sa mai aduc in sprijinul afirmatiilor mele?
Pai am urmatoarele "dovezi":
- am sunat la 112 "de la fata locului "ca sa-mi faca legatura la politia BV sa le zic de groapa
- am facut 2 poze la groapa si 1 poza la GPS de unde reiese pozitia si ora
- am chitanta de la vulcanizare din BV la 2 ore dupa eveniment
- am chitanta de la vulcanizarea din Buc de a 2-a zi deoarece cel din BV nu avea uneltele necesare indreptarii si sudarii gentii (era dupa ora 22:00 si eram prin trecere prin BV) + chitanta cauciucului nou
- o am si pe sotie martora la toata "nebunia" (am blocat sensul catre Buc cca 30min, in stanga si dreapta avand sant) si in plus am pierdut cca 3ore cu tot cu vulcanizare (1ora am cautat-o)
Chiar nu se poate sa depun plangere in Buc si sa chem in judecata CNADNR? Ca daca trebuie sa ma duc pana la BV se ingroasa gluma si asta inseamna alta cheltuiala
Am CASCO dar mi-am rezolvat eu toata treaba "de urgenta" deoarece plec din tara pt o saptamana si tocmai de aceea am si intrebat in cate zile pot depune plangerea...
daca nu exissta o constatare a politiei care sa confirme in mod autentic faptul avarierii masinii, locatia, cauza cit si daunele cauzate (prin consemnarea lor intr-un proces verbal) aveti sanse reduse de recuperare a banilor. Pozele facute nu au nici o valoare probatorie iar martorul este direct "interesat" in cauza (de altfel este chiar parte vatamata) deci declaratia lui poate fi combatuta destul de usor.
incercati depunerea actiunii la Bucuresti si vedeti daca se va invoca de catre pirita necompetenta teritoriala.
Cand am vorbit la telefon de la fata locului cu un agent din politia BV acesta mi-a spus sa fac poze la groapa si sa fac plangere ca el altceva nu are ce sa faca... "CNADNR stie de groapa respectiva de pe DN1!!" Ca doar nu o sa vina la fata locului pt fiecare care da prin gropi!
Daca fac plangere in Buc, unde o fac? La tribunal sau la judecatoria mea de sector? Si care este limita de timp in care pot depunde plangerea?