Buna ziua. Stiti ce se intampla cu datoriile la buget in cazul lichidarii unui ONG? Stiu ca lichidarea se face in cf cu OG 26/2000, dar poate fi considerat debitor si cf Legii 85/2006? Multumesc.
Buna seara
Sunt presedinte al unui ONG si director general la o societatea comerciala. In cazul unui acord de parteneriat pt o cerere de finantare POSDRU incheiat intre mai multi parteneri printre care si ONG (lider parteneriat) si societatea comerciala (partener X) am voie sa semnez ca reprezentant legal la cele doua pozitii din acord? Multumesc.
M-am lovit si eu de asta. Poate va ajuta:
In OUG 34 art.205 al.3
Respectarea termenelor prevazute la al.1 este facultativa (e vb de durata de stabilire a ofertei castigatoare)
..........
b) atunci cand contractul urmeaza sa fie incheiat cu un operator economic care a fost singurul ofertant la respectica procedura de atribuire si nu exista alti operatori economici implicati in procedura de atribuire
Multumesc mult. E vorba de amposdru. Proiectul a fost aprobat cu diurna (se putea spune de atunci ca diurna nu e eligibila daca nu e angajatX-( - ) si dupa licitatia deschisa aflu ca trebuia sa includ si diurna (ca masa) in licitatie. M-am blocat si am cautat o portita -ce mananca oamenii in deplasare - au cazare si transport asigurat si masa nu, pe un proiect cu fonduri ?? E ciudat.
Sunt de acord cu ce spuneti - partial. Dar nu mi-a trecut prin cap ca nu pot da diurna la grupul tinta pana nu am primit o adresa de la forul competent. Oricum licitatia deschisa a fost peste 125.000 euro, nu se poate spune ca am divizat ceva - la 125.000 euro nu mai conteaza cativa euro (diurna).
Proiect finantat din fonduri comunitare, licitatie deschisa transport, cazare. Un singur ofertant. Am incheiat contractul, dar inainte de a derula contractul am descoperit ca in bugetul proiectului aveam linia "diurna" (cheltuiala eligibila!!) pt grupul tinta - care nu este personal angajat - deci nu pot sa-i platesc diurna, drept urmare a trebuit sa "transform" diurna in masa. Am o intreaga corespondenta pe baza acestei diurne. Intrebarea mea este: cu cel care am incheiat contractul pot incheia un act aditional de suplimentare (pe langa cazare, transport imi va oferi si masa) urmand pasii unei negocieri fara publicare prealabila a anuntului de participare 122 lit.i? Pot considera ca indeplinesc si treaba cu imprevizibilul si cele 3 conditii ? Multumesc mult.