avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice negociere fara publicare prealabila a anuntului de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

negociere fara publicare prealabila a anuntului de participare 122 lit.i

Proiect finantat din fonduri comunitare, licitatie deschisa transport, cazare. Un singur ofertant. Am incheiat contractul, dar inainte de a derula contractul am descoperit ca in bugetul proiectului aveam linia "diurna" (cheltuiala eligibila!!) pt grupul tinta - care nu este personal angajat - deci nu pot sa-i platesc diurna, drept urmare a trebuit sa "transform" diurna in masa. Am o intreaga corespondenta pe baza acestei diurne. Intrebarea mea este: cu cel care am incheiat contractul pot incheia un act aditional de suplimentare (pe langa cazare, transport imi va oferi si masa) urmand pasii unei negocieri fara publicare prealabila a anuntului de participare 122 lit.i? Pot considera ca indeplinesc si treaba cu imprevizibilul si cele 3 conditii ? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gabbi , utilizator 11:14, 29 Aprilie 2010
Inteleg ca respectiva prestatie era prevazuta deja in proiectul respectiv. In acest caz, neincluderea ei in documentatia de achizitie si in contract reprezinta o eroare a autoritatii contractante. Problema cu diurna putea fi vazuta dinainte, nu a aparut ca urmare a unei legi de ultim moment sau situatii fortuite. Este destul de discutabila situatia.
In cazul in care ati desfasura o procedura inferioara ulterioara, ati incalca art. 23 din OUG 34: "Autoritatea contractanta nu are dreptul de a diviza contractul de achizitie publica in mai multe contracte distincte de valoare mai mica si nici de a utiliza metode de calcul care sa conduca la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achizitie publica, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta care instituie obligatii ale autoritatii contractante in raport cu anumite praguri valorice".
Deci, nu ati putea decat sa desfasurati o alta licitatie(!).
Sau, probabil, ati putea incheia un act aditional cu operatorul, prin care sa presteze si acel serviciu, in cadrul aceluiasi contract, fara a modifica pretul contractului. Adica sa presteze un serviciu suplimentar gratuit.Ceea ce nu cred ca va accepta.
Sunt de acord cu ce spuneti - partial. Dar nu mi-a trecut prin cap ca nu pot da diurna la grupul tinta pana nu am primit o adresa de la forul competent. Oricum licitatia deschisa a fost peste 125.000 euro, nu se poate spune ca am divizat ceva - la 125.000 euro nu mai conteaza cativa euro (diurna).
Ok. Partea cu art.23 e corecta, nu cunosc detalii.
Da, este justificabil intro oarecare masura, daca proiectul a fost aprobat cu forma initiala de catre foruri superioare, modificarea incadrarii cheltuielii ca urmare a comunicarilor unui for (acelasi sau altul) competent poate fi considerata o situatie ce nu putea fi prevazuta. Depinde si de cu cine si ce ati corespondat, daca poate fi incadrata ca o situatie neprevazuta sau o eroare.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
vlad nicolae, moderator
Multumesc mult. E vorba de amposdru. Proiectul a fost aprobat cu diurna (se putea spune de atunci ca diurna nu e eligibila daca nu e angajatX-( - ) si dupa licitatia deschisa aflu ca trebuia sa includ si diurna (ca masa) in licitatie. M-am blocat si am cautat o portita -ce mananca oamenii in deplasare - au cazare si transport asigurat si masa nu, pe un proiect cu fonduri ?? E ciudat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte incredintare directa adinutza.2008 adinutza.2008 pot incheia mai multe contracte prin incredintare directa (asta sa fiu scutita de organizarea unei licitatii) dar care toate formeaza un tot, adica o lucrare? ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferte ancaelenabadea ancaelenabadea Daca se depasteste pragul de 15.000 euro se poate face licitatie deschisa sau este obligatoriu numai procedura cererii de oferte?? Multumesc! O zi buna! (vezi toată discuția)
Delegatii / deplasari salariati in strainatate ASL ASL Daca o persoana delegata de un PFA sa-si desfasoare activitatea la un SRL este trimisa in alta delegatie (in strainatate) de catre SRL, cine acopera ... (vezi toată discuția)