Proiect finantat din fonduri comunitare, licitatie deschisa transport, cazare. Un singur ofertant. Am incheiat contractul, dar inainte de a derula contractul am descoperit ca in bugetul proiectului aveam linia "diurna" (cheltuiala eligibila!!) pt grupul tinta - care nu este personal angajat - deci nu pot sa-i platesc diurna, drept urmare a trebuit sa "transform" diurna in masa. Am o intreaga corespondenta pe baza acestei diurne. Intrebarea mea este: cu cel care am incheiat contractul pot incheia un act aditional de suplimentare (pe langa cazare, transport imi va oferi si masa) urmand pasii unei negocieri fara publicare prealabila a anuntului de participare 122 lit.i? Pot considera ca indeplinesc si treaba cu imprevizibilul si cele 3 conditii ? Multumesc mult.
Inteleg ca respectiva prestatie era prevazuta deja in proiectul respectiv. In acest caz, neincluderea ei in documentatia de achizitie si in contract reprezinta o eroare a autoritatii contractante. Problema cu diurna putea fi vazuta dinainte, nu a aparut ca urmare a unei legi de ultim moment sau situatii fortuite. Este destul de discutabila situatia.
In cazul in care ati desfasura o procedura inferioara ulterioara, ati incalca art. 23 din OUG 34: "Autoritatea contractanta nu are dreptul de a diviza contractul de achizitie publica in mai multe contracte distincte de valoare mai mica si nici de a utiliza metode de calcul care sa conduca la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achizitie publica, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta care instituie obligatii ale autoritatii contractante in raport cu anumite praguri valorice".
Deci, nu ati putea decat sa desfasurati o alta licitatie(!).
Sau, probabil, ati putea incheia un act aditional cu operatorul, prin care sa presteze si acel serviciu, in cadrul aceluiasi contract, fara a modifica pretul contractului. Adica sa presteze un serviciu suplimentar gratuit.Ceea ce nu cred ca va accepta.
Sunt de acord cu ce spuneti - partial. Dar nu mi-a trecut prin cap ca nu pot da diurna la grupul tinta pana nu am primit o adresa de la forul competent. Oricum licitatia deschisa a fost peste 125.000 euro, nu se poate spune ca am divizat ceva - la 125.000 euro nu mai conteaza cativa euro (diurna).
Ok. Partea cu art.23 e corecta, nu cunosc detalii.
Da, este justificabil intro oarecare masura, daca proiectul a fost aprobat cu forma initiala de catre foruri superioare, modificarea incadrarii cheltuielii ca urmare a comunicarilor unui for (acelasi sau altul) competent poate fi considerata o situatie ce nu putea fi prevazuta. Depinde si de cu cine si ce ati corespondat, daca poate fi incadrata ca o situatie neprevazuta sau o eroare.
Multumesc mult. E vorba de amposdru. Proiectul a fost aprobat cu diurna (se putea spune de atunci ca diurna nu e eligibila daca nu e angajatX-( - ) si dupa licitatia deschisa aflu ca trebuia sa includ si diurna (ca masa) in licitatie. M-am blocat si am cautat o portita -ce mananca oamenii in deplasare - au cazare si transport asigurat si masa nu, pe un proiect cu fonduri ?? E ciudat.