Buna seara
Sunt presedinte al unui ONG si director general la o societatea comerciala. In cazul unui acord de parteneriat pt o cerere de finantare POSDRU incheiat intre mai multi parteneri printre care si ONG (lider parteneriat) si societatea comerciala (partener X) am voie sa semnez ca reprezentant legal la cele doua pozitii din acord? Multumesc.
:) Vorbim despre un act juridic incheiat cu "sine insusi"...
In cazul in care mandatarul incheie actul juritic care formeaza obiectul mandatului cu sine insusi sau cu o terta persoana pe care tot el o reprezinta, exista pericolul neglijarii intereselor mandantului, in primul caz, sau al unui/a dintre mandanti,in cel de al doilea caz.
Actul cu sine insusi si/sau dubla reprezentare nu trebuie sa fie confundate cu mandatul in interes comun. In acest caz nu se poate pune problema nulitatii actului in cauza, deoarece mandatarul contracteaza cu un tert pe care nu-l reprezinta, numai ca- alaturi de mandant – este si el cointeresat in incheierea actului care formeaza obiectul mandatului.
Mandatul in interes comun nu se confunda cu mandatul remunerat; in primul caz, mandatarul este cointeresat in incheierea actului care formeaza obiectul mandatului, cat timp, in cel de-al doilea caz, interesul lui rezida in contractul de mandat care il indreptateste la plata remuneratiei.
Daca autoritatea care va primeste cererea de finantare accepta acest inscris...este o.k., teoretic, numai sa nu cumva sa planeze suspiciunea spalarii banilor, ulterior...dupa obtinerea fondurilor structurale europene...
Intermedieri
marius_fd
recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)