avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate emilia.annemarie

Activitate emilia.annemarie

Buna ziua,va rog sa ma ajutați in soluționarea unei probleme:am divorțat iar minorului ia fost stabilizată pensie alimentara in baza salariului minim pe economie din România datorită refuzului de a prezenta dovada veniturilor si datorită faptului ca rezultatele comisiei rogatorii nu au sosit pana cand instanța a considerat ca procesul se încheie.Fostul soț a depus la dosar in timpul procesului o încheiere de contract in care nu se preciza valoarea veniturilor pe timpul acestuia iar ulterior a declarat ca nu are venituri fixe pentru ca lucrează zilier.Dupa lungi certuri a început sa plătească in 100-150€ lunar si ocazional trimite si pachete.Problema este ca refuza sa plătească pensie alimentara in funcție de veniturile realizate acolo el lucrând in continuare cu contract de munca achiziționându-si chiar si o locuința in Italia prin credit bancar.Va rog sa ma îndrumați pentru aflarea veniturilor im vederea stabilirii pensiei alimentare in mod corect acesta fiind dreptul minorei care acum termina clasa a VII-a si are nevoie de mult mai mult sprijin financiar in aceasta perioada .Va mulțumesc!
Buna ziua,va rog sa ma îndrumați in rezolvarea unei probleme privind pensia alimentara:am divorțat iar minorul mi a fost încredințat pentru creștere cu custodie comuna iar tatăl copilului lucrează in Italia .La stabilirea pensiei alimentare nu a prezentat documentele pentru stabilirea veniturilor realizate acolo ci doar o dovada ca a încetat contractul de munca la locul respectiv fara a indica salariul avut in acea perioada.A refuzat sa comunice veniturile spunând ca lucrează cu Ziua si nu are venituri stabile,iar rezultatele comisiei rogatorie nu le-am primit motiv pentru care procesul s-a încheiat prin obligarea acestuia la plata pensiei in funcție de salariul minim din România.In acest timp fostul soț a trimis 100-150€ lunar si ocazional pachete.In Italia acesta a luat un credit bancar prin care si-a achiziționat o locuința .Este posibil fara venituri stabile sa obțină credit?Cum se pot afla veniturile fara comisie rogatorie (acesta nu dorește sa comunice locul de munca).Multumesc!
Răspuns la discuția ESTE LEGAL?????
Din pacate nu am inteles gresit ,pentru ca firma de recuperare mi-a trimis acasa scrisoare prin care eram somata sa platesc intregul credit pe loc.Intelegerea pe care am facut-o cu cei de la firma de recuperare a fost de a le achita suma in rate egale timp de 2 ani.Cand spun suma ma refer la suma integrala a creditului.Deci am contractat 23200 lei din care eu am achitat 2 ani ,iar firma de recuperare m-a somat sa platesc 23200 lei.
Răspuns la discuția ESTE LEGAL?????
CAND AM FOST CONTACTATA DE FIRMA DE RECUPERARI MI-AU SPUS CA ACEASTA ESTE SUMA PE CARE BCR A CEDAT-O CA FIIND DE RECUPERAT DESI EU AM PLATIT O PARTE DIN EA IMPREUNA CU DOBANZILE SI COMISOANELE AFERENTE.AM INCERCAT SA LE EXPLIC ACEST LUCRU DAR DANSII AU PRELUAT DOSARUL CA FIIND NEACHITAT.DECI CA SI CAND AS DATORA INTREAGA SUMA.
Discuție ESTE LEGAL?????
AM O NELAMURIRE SI AS DORI CA CINEVA SA-MI RASPUNDA LA ACEASTA.
IN ANUL 2006 AM LUAT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE DE LA BCR.AM PLATIT TIMP DE APROAPE 2 ANI SI INTR-O PERIOADA NU AM MAI PUTUT PLATIT DATORITA FAPTULUI CA AM RAMAS FARA SERVICI.AM RAMAS RESTANTA LA PLATA CREDITULUI SI IMEDIAT CE MI-AM LUAT SERVICI AM INCEPUT SA PLATESC IAR RATELE.AM PLATIT TIMP DE 2 SAU TREI LUNI RATA DUPA CARE LA SFARSITUL ANULUI 2008 (DECEMBRIE) ,MERGAND LA BANCA SA PLATESC AM FOST INSTIINTATA CA NU MI SE MAI PRIMESC BANII DEOARECE CREDITUL MEU A FOST DAT CATRE O FIRMA DE RECUPERARI CREDITE.AM FOST CONTACTATA DE FIRMA RESPECTIVA SI AXCUM SUNT PUSA IN SITUATIA DE A PLATI IAR CREDITUL PE CARE L-AM LUAT DE LA BCR INTEGRAL FARA A SE TINE CONT DE PERIOADA IN CARE AM PLATIT RATELE .INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:

ESTE LEGAL SA FIU OBLIGATA SA PLATESC SUMA INTEGRALA A CREDITULUI FARA A SE FI SCAZUT SUMA PE CARE EU DEJA AM RESTITUIT-O BANCII IN PERIOADA CAT AM PLATIT RATELE?SUMA PE CARE BANCA A RECUPERAT-O NU REPREZINTA SUMA RECUPERATA DIN CREDITUL RESPECTIV?AM PLATIT ATAT RATA CAT SI DOBANDA ATAT CAT AM PUTUT SI ACUM PALTESC DE UN AN CATRE FIRMA DE RECUPERARE.DACA S-AR FI LUAT IN CALCUL SI SUMA PE CARE DEJA AM ACHITAT-O PRIN PLATA RATELOR CATRE BCR PLUS SUMA PE CARE AM ACHITAT-O CATRE RECUPERATOR SUMA(CREDITUL) ESTE DEJA ACHITATA.

ASTEPT CU DEOSEBIT INTERES UN RASPUNS DIN PARTEA DUMEAVOASTRA.