avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate daxela

Activitate daxela

Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul dat.Intrebarea mea este urmatoarea:acest drept i-a fost recunoscut mamei mele pentru o singura luna,ulterior sistandu-i-se.Exista vreo prevedere legala in acest sens?
Tatal meu a beneficiat de prevederile decr.118/1990 pana la data de 16.02.2011 cand a decedat.Mama,pensionara,sotia defunctului,beneficiaza sau nu de aceleasi drepturi?
Societatea X(profil industrie alimentara) are activitatea temporar intrerupta ptr renovari.In aceasta perioada face angajari,dar abilitatile profesionale nu pot fi testate decat la o firma functionala,respectiv soc Y.Care ar fi modalitatea legala de evidentiere a acestor persoane de soc Y.Sincer,mi-e teama ca un eventual control nocturn al ITM ar putea considera "munca la negru"
1.Salariatii unei societati intrate in insolventa,carora nu li s-a mai virat pe o perioada mai mare de 30 de zile retinerile la sursa,trebuie sa se inscrie la masa credala? In conditiile respective salariatii mai beneficiaza de vechime,tinand cont ca societatea nu a mai virat contributiile pentru pensii?

O gaselnita a producatorilor si distribuitorilor de paine si produse de panificatie este dotarea masinilor cu case de marcat mobile.In cazul in care comerciantul(magazinul X )nu doreste factura se elibereaza pe loc bon fiscal.Aceasta procedura este legala?
Si dasca da care este temeiul legal.Multumesc
Organizatiile sindicate pot acorda membrilor sai imprumuturi cu dobanda?
Salariatul a avut perioada de 24 de luni de crestere si ingrijire copil.La intoarcere,societatea il disponibilizeaza ca urmare a restrangerii activitatii.Beneficiaza de somaj?
S-a pus sechestru asigurator de catre o societate,in contul unei datorii, pe un bun imobil.Licitatia ptr vanzare va avea loc pe 31.01.2011.Pot ca pana la aceasta data sa virez datoria catre soc care a instituit sechestrul?Executorul este obligat sa-mi ridice sechestrul?Daca da,cine va plati cheltuielile de executare?
Am solicitat scris,am platit taxa,am reclamat primarul prefectului...(tot scris),acum ce sfantul sa mai fac?
De ajutat m-ar ajuta,dar primaria nu vrea sa mi-l elibereze pana nu platesc suma restanta!!!!