În certificatul de urbanism se menționează toate aspectele referitoare la condițiile edificării unei construcții inclusiv distanța față de linia de hotar. În trecut știu că se practica construirea pe linia de hotar cu acordul proprietarilor vecini ( declarație notarială) însă din câte am înțeles acest lucru nu mai este posibil. Fereastra de vedere spre fondul vecin trebuie să fie din sticlă mată. Mă suprinde faptul că vi s-a emis autorizație de construcție în condițiile menționate.
in cazul in care se va face vanzare, notarul NU este obligat sa va cheme sa semnati actele, deoarece, daca nu v-ati schimbat regimul matrimonial, indiferent care dintre soti va semna contractul de vanzare cumparare va fi bun comun.
in cazul in care se va alege pentru donatie, aceste bunuri pot fi donate ca bun propriu al sotului dvstra, sau ca bun comun cu dvstra ( in acest caz va fi obligatorie prezenta dvstra la notar)
dupa cum a scris si utilizatorul de mai sus, numai donatia ar putea fi supusa reductiunii, dar dupa decesul parintilor
si referitor la completarea cererii de inscriere la rubrica media anilor de studiu , o trec fara a avea in dosar un document justificativ?
inafara de
a) certificatul de naştere, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
b) actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate de candidat;
c) diploma de licenţă sau adeverinţa provizorie, în copie legalizată;
d) chitanţa de plată a taxei de înscriere;
e) certificatul de cazier judiciar;
f) certificatul de cazier fiscal;
mai trebuie ceva la dosar?
nu stiti, se da admitere si in ianuarie?
imi spuneti si mie unde trebuie platita acea taxa de 400 lei ?
dosarul trebuie depus persoanal la INM ?
taxele de "scolarizare"in cursul celor 2 ani care sunt?
- mentionez ca sunt din BM
ms,
zerognost sau ori cine altcineva ma poate ajuta cu o informatie.
intentionez sa dau la INM, curand o sa fi absolventa facultatii de drept. Trebuie sa fac acel dosar de inscriere impreuna cu taxa de 400 lei . Acea taxa unde o platesc? mentionez ca sunt din Baia Mare.
In final, acest dosar trebuie predat la INM, in Bucuresti, personal sau cu procura, nu?
interesant ar fi si abordarea divortului la notar, mai ales ca dupa noul cod civil se poae face si cu minori, inainte facandu-se doar fara copiii.
Daca intr-un S.A. este un consiliu de administratie cu 3 persoane si trebuie facut un contract sa zicem de ipoteca, presendintele - directorul general, a facut o procura prin care a mandatat o terta persoana sa incheie acel contract de ipoteca. Ce temei, a avut presedintele consiuliului sa faca aceea procura? Nu trebuia sa dea totii membrii din consiliu? In cazul in care se va folosi acea procura va putea si afectat contractul de ipoteca daca nu e indeplinita conform prevederilor S.A.? Daca nu e ok procura facuta ce demersuri ar trebui?
bunaziua. a-si dori sa ma ajutati in legatura cu o citatie. sa incep. o persoana a fost citata intr-un termen de 5 zile. aceasta persoana nu s-a prezentat in momentul repectiv, si din cauza unei omisiuni nu s-a facut sedinta de incheiere. pe ce motiv juridic a-si putea sa il citez din nou? ( in citatie era vorba de faptul ca trebuia sa aduca un anumit act) va multumesc