Bună ziua
Sunt căsătorită si avem trei copii. Avem domiciluil şi locuim toți (sotul, eu şi copiii 17, 16 respectiv 12 ani) în casa parintilor mei . Părinții mei trăiesc și locuiesc împreună cu noi. Eu sunt unicul copil al lor. Părinții mei vor să facă acte de donație ,sau vânzare-cumparare sotului meu,fără ca eu sa fiu avizată (doar pe numele lui, fără sa figureze şi numele meu în acte)ca apoi sotul,să vândă tot. Cum aș putea opri o așa "infractiune" ? Totuși sunt unicul copil şi pot fi dată afară din casa pe nedrept. Pot ataca în instanță ?Vă rog ajutați-mă cu o idee. Vă sunt recunoscătoare și vă mulțumesc anticipat !
Daca ii vand doar sotului, fiind bun cumparat in timpul casatoriei, e bun comun cu dvs. iar in cazul donatiei, puteti ataca actul abia dupa decesul parintilor si veti putea avea macar rezerva succesorala. In ambele cazuri, veti avea jumatate din ap.
Nu inteleg ce ati facut rau in relatia cu ei, dar daca nu vor sa va lase dvs, macar sa le dea copiilor dvs, nu sotului.
Daca sunt sanatosi la cap, nu ii puteti impiedica sa faca ce acte vor.
Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt !
Am fost un copil nedorit de mama, asta îmi reproșează mereu, iar după căsătorie soțul a devenit violent pe motiv că vrea acte pe casă pe numele lui. Au început presiuni din partea parintilor mei pentru a divorța . După căsătorie a fost mai tot timpul plecat ,nimeni nu știe unde, m-am intretinut singură, iar acum a aparut acasă și zice ca lucrează in Germania ! A început să se impace foarte bine cu mama, iar acum i-a convins să treacă casa și 2 Ha teren pe numele lui ! Speram ca poate notarul va solicita si prezența mea de față la întocmirea actelor, eu fiind fiică legitmă şi unică a lor, şi căsătorită cu viitorul proprietar ! Dar unde nu poate omul ,schimbă Dumnezeu !
Încă o dată Vă Mulțumesc !
Cu respect !
in cazul in care se va face vanzare, notarul NU este obligat sa va cheme sa semnati actele, deoarece, daca nu v-ati schimbat regimul matrimonial, indiferent care dintre soti va semna contractul de vanzare cumparare va fi bun comun.
in cazul in care se va alege pentru donatie, aceste bunuri pot fi donate ca bun propriu al sotului dvstra, sau ca bun comun cu dvstra ( in acest caz va fi obligatorie prezenta dvstra la notar)
dupa cum a scris si utilizatorul de mai sus, numai donatia ar putea fi supusa reductiunii, dar dupa decesul parintilor
Partaj
missx
Parintii mei vor sa treaca averea pe numele meu si al sotului meu . In caz de divort ce drepturi are copilul sotului meu si respectiv mama acestuia copil ... (vezi toată discuția)