avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Parintii mei vor sa treaca averea pe numele meu si al sotului meu . In caz de divort ce drepturi are copilul sotului meu si respectiv mama acestuia copil rezultat dintr-o relatie extraconjugala ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 19:14, 16 Aprilie 2010
daca paritii dvs tin mortis sa treaca averea lor muncita si pe numele sotului dvs, n-au decat.
in caz de divort, sotul are dreptul prin partaj, la jumatate din bunurile comune,( si la ceea ce a fost al parintilor dvs ) doar in caz de deces al sotului, copilul lui, mosteneste impreuna cu dvs . mama copilului nu are dreptul la nimic
Ideea este ca, in urma decesului sotului dvs., masa succesorala se imparte intre dvs. ca sotie supravietuitoare si copil.
Daca, insa, doriti sa excludeti copilul total, un contract de donatie este ideal (imi exprim aceasta parere cu unele rezerve, insa, in ceea ce ii priveste pe ceilalti eventuali mostenitori ai parintilor dvs. - alti copii, respectivi frati si surori ai dvs. si cu privire faptul daca parintii mai au sau nu alte bunuri. Daca mai exista si alti eventuali mostenitori, iar parintii nu mai au si alte bunuri care ar putea constitui o masa succesorala in urma decesului lor, un contract de donatie poate fi usor atacat de acestia).
Bineinteles, contractul de donatie va va avea ca donatar doar pe dvs., nu si pe sot, se subintelege!!!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
este mai indicat ca parintii sa va faca doar dvs un act de donatie.
parintii dvs. ar trebui sa se gandeasca la dvs., iar nu la sotul dvs. !
nu vreau sa fiu negativista, dar nu ati observat ca familiile se destrama foarte usor in ziua de azi ?? divortul a devenit chiar o moda .
personal daca-mi permiteti va recomand sa vorbiti cu parintii dvs. si sa-i convingeti sa va faca doar dvs. acte pe imobil . donatie, nu vanzare-cumparare .
prin donatie desi casatorita, imobilul va fii bun propriu al dvs. si sotul chiar si in caz de divort nu va avea nici un drept asupra acestuia. tot astfel nici copilul sau concubina, fosta .
Nu mai am frati sau surori eu fiind adoptata de la 2 saptamani dar fratele mamei mele are 4 copii si in urma succesiunii de la bunica mea are dreptul la un perete dintr-o camera cu toate ca a fost despagubit cand s-a casatorit. Parintii mei ii cedeaza niste pamant sa renunte la drepturile pe care le are la casa totul facut prin notariat cu acte legale nu cum era pe vremuri cu testamente. Daca imi fac parintii act de donatie poate ataca acest act dupa moartea parintilor mei ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
missx, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Donație din partea mamei rămasă văduvă după tata : Iondiaconescu500@gmail.com Iondiaconescu500@gmail.com Bună ziua. Donația se poate ataca în instanță? (Partea dinsei) din casa părinților .după decesul mamei.mai pot obține și dîn restul ceva ?Eu mă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)