Buna ziua,
Am cateva intrebari in legatura cu situatia de mai sus:
In martie 2016 am depus o cerere/contestatie de prescriere a sultei, cererea am depus-o la executorul judecatoresc. Nu am avut nici un raspuns la aceasta cerere si nici o alta comunicare de atunci.
Azi, primesc de la executorul judecatoresc o instiintare de notare a unei somatii in registrul digital de transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare.
1. Ce inseamna asta si cum trebuie sa procedez sa radiez aceasta notare din cartea funciara?
2. Daca termenul de recuperare a sultei era prescris, este legala aceasta notare in cartea funciara?
3. De ce executorul judecatoresc continua sa lucreze dosarul daca termenul de recuperare a sultei este prescris?
Va multumesc pentru orice informatie si lamurire.
Multumesc pentru raspuns...
1. Va rog frumos, imi puteti spune care este termenul maxim pentru prescriptia sultei (3 sau 6 ani)?
2. Hotararea prescriptiei se ia in sedinta judecatoreasca publica sau este la latitudinea judecatorului?
3. Cat dureaza pana se elibereaza hotararea de prescriptie?
Buna ziua,
In urma divortului, s-a stabilit prin hotarare judecatoresca definitiva in aprilie 2010 ca trebuie sa-i dau fostei sotii o sulta in bani.
In urma cererii unui executor juridic, in octombrie 2010 i-am dat fostei sotii o treime din sulta. Din octombrie 2010 nu am mai primit nici o hartie/cerere de la executor si nici de la fosta sotie.
Saptamana trecuta,16 martie 2016, am primit o comunicare de la executor sa ma prezint sa declar ce bunuri/bani am in posesie.
Intrebari:
- de ce mi se cere sa declar ce bunuri/bani am si ce actiune urmeaza sa faca executorul juridic?
- pot sa fac cerere de prescriptie a sultei sau este prea tarziu tinand cont ca am primit comunicarea de la executor? cum trebuie sa procedez sa obtin prescriptia sultei si unde trebuie facuta aceasta cerere?
multumesc pentru raspuns
va rog o lamurire...daca nu sunt de acord cu plata acestei taxe, contestatia unde trebuie facuta?... la tribunal sau la executorul judecatoresc de unde am primit cererea de plata a sultei?
confirm ca in ultima hotarare de la curtea de apel nu era dat nici un termen, singura cerere de plata cu termen a fost cea de la executorul judecatoresc angajat de fosta mea sotie...
ea a rupt orice comunicare intre noi, neraspunzand nici la telefon... din punctul meu de vedere era suficient sa primesc o scrisoare recomandata, nu eu am pus-o sa platesca un executor, nu i-am zis niciodata ca nu vreu sa platesc
Divortul s-a pronuntat anul trecut in februarie, au urmat apelul si apelul la apel, ultima hotarare irrevocabila fiind data in aprilie anul acesta. Trebuie sa dau o sulta fostei sotii, dar aceasta nu mi-a trimis nici o hartie cum ca in data de x vrea sa aiba banii...
Numai ca saptamana trecuta am primit o hartie de la un executor judecatoresc sa platesc sulta intr-un anumit termen si taxa pe care fosta sotie a platit-o executorului.
Intrebare... sunt obligat sa-i platesc aceasta taxa? nu trebuia intai sa-mi spuna cand vrea banii si eu daca refuzam atunci ea putea sa apeleze la executor si astfel eram obligat sa platesc taxa?
1) in urma divortului de sotia mea, trebuie sa-i dau anumite bunuri comune (tv, frigider altele) si o sulta - o suma de bani importanta.
am primit somatie de la un executor judecatoresc sa platesc suma intr-un termen foarte scut.
cum pot obtine un termen mai lung (60 sau 90 de zile)? trebuie sa trimit o cerere la executor?
2) eu cred ca sotia nu mai este interesata de lucruri, ci numai de bani, dar eu vreau sa-i dau totul o data (ca sa termin o data cu povestea asta). pot sa cer sa vina sa-si ia lucririle si dupa aceea sa-i dau banii?
sulta a fost stabilita in urma faptului ca am construit impreuna cu fosta sotie doua camere lipite de casa parinteasca... nu intru in amanunte cum a fost procesul de partaj (ce acte s-au prezentat si ce martori)
unde se face contestatia in anulare sau revizuirea... mentionez ca procesul de partaj a fost finalizat in orasul unde locuiesc, am facut apel la tribunalul municipal, care a fost respins (motiv - nedocumentat suficient)... am facut recurs la apel la curtea de apel municipala, recurs care a fost respins pe acelas motiv ca apelul nu a fost suficient de documentat (la recurs avocatul a cerut rejudecarea procesului)
recursul (hotarare irevocabila - are importanta?) a fost pronuntat acum doua zile... ce pot sa mai fac?
multumesc mult pentru sfaturi
eu nu vreau decat rejudecarea partajului pentru ca partea sotiei a fost considerabil exagerata
Buna ziua... am nevoie de ajutor...
Divortul este definitiv, partajul de asemenea (apel si recurs, hotarare irevocabila)...
Trebuie sa dau fostei sotii o suma foarte importanta... pe care nu o am.
Locuiesc cu mama mea intr-o casa, casa este jumatate proprietatea mamei, cealalta jumatate este proprietatea mea obtinuta prin mostenire dupa tatal meu.
Intrebare 1: fosta sotie poate sa obtina scoaterea la licitatie (executare silita) a casei pentru obtinerea sumei pe care i-o datorez? Poate obtine scoaterea la licitatie a casei in intregime sau numai jumatatea care-mi apartine? Mentionez ca imobilul in chestiune nu este usor divizibil.
Intrebare 2: daca recursul la apelul pentru partaj a fost respins (hotarare irevocabila) mai exista alta cale de atacare a hotararii de partaj?