Divortul s-a pronuntat anul trecut in februarie, au urmat apelul si apelul la apel, ultima hotarare irrevocabila fiind data in aprilie anul acesta. Trebuie sa dau o sulta fostei sotii, dar aceasta nu mi-a trimis nici o hartie cum ca in data de x vrea sa aiba banii...
Numai ca saptamana trecuta am primit o hartie de la un executor judecatoresc sa platesc sulta intr-un anumit termen si taxa pe care fosta sotie a platit-o executorului.
Intrebare... sunt obligat sa-i platesc aceasta taxa? nu trebuia intai sa-mi spuna cand vrea banii si eu daca refuzam atunci ea putea sa apeleze la executor si astfel eram obligat sa platesc taxa?
dar in hotarare data de judecatorie nu aveti un termen ? executorul a cerut probabil incuvintarea executarii silite si acolo a cerut si cheltuieli de executare ,daca considerati ca sunteti neindreptatit faceti contestatie la executare in 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta despre aceasta
multumesc pentru raspuns
va rog o lamurire...daca nu sunt de acord cu plata acestei taxe, contestatia unde trebuie facuta?... la tribunal sau la executorul judecatoresc de unde am primit cererea de plata a sultei?
confirm ca in ultima hotarare de la curtea de apel nu era dat nici un termen, singura cerere de plata cu termen a fost cea de la executorul judecatoresc angajat de fosta mea sotie...
ea a rupt orice comunicare intre noi, neraspunzand nici la telefon... din punctul meu de vedere era suficient sa primesc o scrisoare recomandata, nu eu am pus-o sa platesca un executor, nu i-am zis niciodata ca nu vreu sa platesc
Aveti doua variante:
Puteti depune contestatia la executare, la judecatorie, in termen de 15 zile de la primirea somatiei de la executor, si/sau
Puteti sa luati legatura cu executorul si sa discutati cu el despre modul in care veti achita obligatiile stabilite de instanta, daca intentionati, totusi, sa le platiti.
Succes!
Achitare sulta
dodorel62
Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Executare silita
titiC
buna seara! in urma unei hotarari de partaj definitiva, am de platit fostei sotii sulta de 25000 eur. Aceasta, fara sa ma notifice, a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)