avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Alis C.

Activitate Alis C.

Este firesc sa ti se refuze un concediu fara plata, pentru un motiv intemeiat, pe o perioada de doar 30 de zile? In cazul meu este vorba de renovarea casutei de la tara si doresc sa imi concentrez toata energia catre acest lucru si oricand pot fi verificata...
Există vreo şansă să fie mediată o contestare a unei fişe de evaluare a activităţii desfăşurate în anul 2011, pentru agenţii de poliţie nedreptăţiţi prin calificativul acordat? Sau după epuizarea căii interne de contestare, în caz nefavorabil, nu rămâne decât acţiunea în instanţă?! Vă mulţumesc anticipat!:)
Discuție Ore de noapte!
Vă rog să mă ajutaţi cu privire la legislaţia care reglementează munca de noapte! În câte ture de noapte putem fi planificaţi lunar, cei care lucrăm în M.A.I.? Ce părere aveţi, este firesc să lucrezi 16 nopţi într-o lună de zile? Cum anume sunt plătite aceste ore de noapte? Vă mulţumesc anticipat!:)
Răspuns la discuția Ore de noapte
Logic ca astfel se procedeaza! Insa eu subliniasem alt aspect si acela ca nu e firesc sa fii privat de anumite drepturi prevazute ca fiind general valabile, doar fiindca esti functionar public cu statut special! Acest statut nu inseamna ca iti ispasesti vreo pedeapsa ca sa se justifice privarea de anumite drepturi, cum se cade sa le aiba orice muncitor! Caci in definitiv, indiferent de ocupatia noastra suntem cu totii oameni si avem limite de ordin psiho-fizic, care isi pun amprenta in conditiile nerespectarii orelor de repaus, odihna sau timp liber, in ideea in care nu traiesti doar ca sa muncesti si mai ai si viata ta strict personala, familiala, sociala, care te solicita de asemenea!
Multumesc, si totusi nu sunt pe deplin lamurita! La prima actiune pe care am inaintat-o, am chemat in judecata, pe langa cel care putea fi tras la raspundere, si alte parti asupra carora s-a admis exceptia lipsei calitatii procesual pasive, iar obiectul cererii era acela de modificare a unei fise de evaluare.
Intrucat mi s-a respins actiunea ca fiind nefondata, am considerat ca se cade sa depun o noua actiune in care sa chem doar pe cel legal raspunzator si schimband obiectul cererii, din acela de a modifica, precum era formulat in prima actiune, in acela de a anula fisa de evaluare vizata.
Insa, daca prima data nu am mentionat strict partea cu calitate procesual pasiva si obiectul era unul in afara competentei tribunalului, sectia contencios-administrativ, adica acela de a modifica fisa de evaluare, actiunea fiind respinsa ca nefondata, a doua oara, desi viza strict partea raspunzatoare, iar obiectul cererii era altul si de competenta instantei la care m-am adresat, a fost de asemenea respinsa ca fiind nefondata, doar ca pe temeiul autoritatii de lucru judecat!
De aici dezamagirea mea sa constat ca in fond nu s-a judecat nimic, insa s-au ridicat exceptii, care din punctul meu de vedere nu sunt suficiente ca sa nu vezi ca "fumul nu iese fara foc"!:((
Răspuns la discuția Ore de noapte
Nu vi se pare un pic hilara si stupida situatia in care sunt unii dintre politisti (caci nu imi permit sa-i bag pe toti in aceeasi oala)?!
In conditiile in care acestia asigura ordinea si linistea publica, asigura respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, atat cat sunt capabili fiecare dintre acestia, nu era absolut firesc si de bun simt sa li se asigure sau sa le fie respectate si lor insisi aceleasi drepturi?!
Faptul ca se numeste functionar public cu statut special nu inseamna sa li se aplice prevederi sub cele uzuale, cum ar fi cele din Codul Muncii, Contractul Colectiv de Munca la Nivel National s.a.!
Intr-un asa context, de unde pana unde atat putere de munca si spirit civic asteptat pur si simplu..?!.:stunned:
Discuție Ore de noapte
Care este baza legala pentru reglementarea programului de lucru atunci cand esti functionar public cu statut special?
Cine se sesizeaza cu privire la programul de lucru haotic si raportat lacunar in privinta politistilor?
Se poate considera ca fiind judecata o actiune care a fost respinsa ca fiind nefondata, in urma admiterii exceptiei lipsei calitatii procesual pasive a unora dintre partile chemate in instanta?
Autoritatea de lucru judecat nu presupune o hotarare pe fond?