Buna ziua,
Pe data de 15,05,2012 un baietel. La dosarul de indemnizatie pe care l-am depus anul trecut am optat pentru Indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 1 an. Pe data de 01,05,2013 am reinceput serviciul. Agentia de Plati si Inspectie Sociala Sector 1 imi vireaza in jurul datei de 15 (in functie de cum cade-weekend sau nu)indemnizatia + alocatia micutului pentru luna intreaga, care s-a incheiat. De exemplu, pe 15.03-pt Februarie. Bun, astazi, 03.07 primesc un plic, de la ei, din care reiese ca pt perioada 15.04.13-15.05.12 mi s-a alocat indemnizatie de 1063 lei (indemnizatia nu este atat, ci 1045)in mod necuvenit. Problema e in felul urmator:
-pe fiecare extras bancar este scris clar: indemnizatie +alocatie luna x (deci cum au calculat aceasta perioada?)
-eu am depus declaratia ca revin la munca, pt a-mi lua stimulentul, cu data de 01.05 -tocmai pentru ca ei sa imi faca ultima plata tot pt o luna intreaga (ultima fiind aprilie)
-si cum au calculat ei suma de 1063, din moment indemnizatia mea nu este atat.
Mai presus de orice, decizia este cu titlu executoriu...
Va rog sa ma ajutati pt ca o iau razna..
Multumesc!
Buna ziua,
Din cate stiam, dupa obtinerea permisului auto, la orice incident, in primul an ti se anuleaza permisul si trebuie sa mai faci scoala inca o data + reexaminare.
As vrea sa stiu care conditiile pentru aceasta anulare.
Multumesc!
Pe langa asta, sunt si hartuita: ma urmaresc cand vin acasa, cand plec, daca am ceva in mana (iar daca am, ce), stau sa vada daca am becul aprins sau nu. Pusi de socrii mei. O parte din martori stiu ca ar veni sa recunoasca, dar ceilalti nu *ca sa nu dea nastere la discutii*...Cand am intrebat de ce au deschis plicul, au spus ca au crezut ca este pentru ei, in conditiile in care o persoana are acelasi nume cu al meu (ghinion, asta e).
Buna seara,
Am niste vecini care de ceva timp au o placere in a-mi viola corespondenta (ceea ce mi-ar fi putut aduce serioase prejucidicii), in a-mi viola dreptul la intimitate, ma calomniaza si mai nou, ma ameninta si pe mine, dar si pe copil. La toate acestea am martori. Cum pot pune capat acestor probleme pe cale legala?
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedura de divort in caz de divort cu minori si care ar fi cheltuielile de judecata.
Multumesc.
PV=proces verbal
CU=certificat urbanism
AC=autorizatia de constructie
E nevoie de multe semnaturi, printre care si a dirigntelui de santier, dar inca nu stiu nici eu foarte multe. Pastram legatura :)
Buna ziua,
Exista posibilitatea unui contract de donatie in care sa se mentioneze clar si conditiile care il pot afecta. Un notar va poate ajuta mai mult. Puteti intreba la orice notariat, informatia nu costa.
Buna ziua,
Doresc sa construiesc o casa in regie proprie si as vrea sa stiu daca legea mai permite acest tip de constructie.
Va multumesc,
Mihaela Tucaliuc.
Dar in cazul in care si sotul decedeaza? dreptul lui revine sotiei si copilului?