Am niste vecini care de ceva timp au o placere in a-mi viola corespondenta (ceea ce mi-ar fi putut aduce serioase prejucidicii), in a-mi viola dreptul la intimitate, ma calomniaza si mai nou, ma ameninta si pe mine, dar si pe copil. La toate acestea am martori. Cum pot pune capat acestor probleme pe cale legala?
Foarte simplu puteti pune capat,violarea secretului corespondentei este infractiune,la fel si amenintarea.Faceti plangere penala impotriva lor iar intre timp incercati sa mai strangeti niste probe.
Pe langa asta, sunt si hartuita: ma urmaresc cand vin acasa, cand plec, daca am ceva in mana (iar daca am, ce), stau sa vada daca am becul aprins sau nu. Pusi de socrii mei. O parte din martori stiu ca ar veni sa recunoasca, dar ceilalti nu *ca sa nu dea nastere la discutii*...Cand am intrebat de ce au deschis plicul, au spus ca au crezut ca este pentru ei, in conditiile in care o persoana are acelasi nume cu al meu (ghinion, asta e).
Pentru faptul ca va urmaresc nu aveti o cale legala in a ii impiedica, dar daca va deschid corespondenta si va ameninta exista. Formulati plangere pt aceste infractiuni "violarea secretului corespondentei" si "amenintare" in termen de 2 luni care curge din momentul in care ati stiut cine este faptuitorul si in plangere aratati numele si adresele tuturor martorilor (obligatoriu).
Asa cum vi s-a spus si mai sus, acestia vor fi obligati sa dea declaratii chiar daca dvs. va spun ca nu vor sa se implice, altfel se pot face vinovati de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Semnatura falsa
lilicrin
As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)