avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate utilizatorx

Activitate utilizatorx

Doamna, cadru didactic a fost verificata în văzul elevilor care erau și ei la casă și a înca zeci de persoane. Deja a luat măsuri legale. Și, da, conform art 46 d) legea 333/2003, agentul verifica DOAR daca există dovezi de fapte ilicite. Tocmai mi-am răspuns singur, dar, mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Atunci lezarea demnitatii cod penal?

nu exista asa ceva in codul penal, a fost, nu mai e.
nu a fost o perchezitie , a verificat prin comparatie bonul cu produsele. Nu mai cautati probleme unde nu sunt.
daca o ducea in separeu, ziceati ca ii pierde vremea sau o sechestreaza.

Atunci lezarea demnitatii cod penal? Perchezitionarea plasei in public...sub privirile celorlalti? Asa, pe motiv ca are poseta mare?? Ca doar nici la politie nu se fac perchezitii in public. Era in regula daca se intampla in spatiu privat, asa mi se pare, nu??

gi-jane2 a scris:

Nu, nu e o problema, i- a verificat punga, nu au dezbracat-o în public.

Bună ziua! Aș vrea să știu dacă agenții de pază de la supermarket au dreptul să verifice conținutul plasei clientului, dacă e in conformitate cu bonul, în văzul celorlalți clienți fără respectarea intimității, pe motivul că așa i s-a transmis de pe camere, deoarece clienta verificata in public!! avea poșetă mare!. Verificarea in public a atras privirile și comentariile celorlalți. Se poate sesiza încălcarea GDPR? prin verificarea camerelor de supraveghere
Mulțumesc.

raluk0207 a scris:

Esti proprietar pe apartament, esti coproprietar pe spatiile comune din bloc (lift, pod, casa scarii, uscatoare etc.) si ai o cota parte (proportionala cu apartamentul) din dreptul de folosinta asupra terenului de sub bloc.
La Primarie platiti pentru cota parte din dreptul de folosinta. Statul v-a lasat sa ii folositi terenul si sa aveti un apartament construit pe el.
Asta inseamna.

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

De la incetarea c.i.m., mai sunteti asigurat inca 3 luni de zile.

Bună ziua! Aș vrea să știu ce statut are terenul de sub blocurile dinainte de 90. Adică ești proprietar dar terenul se pare că aparține statului, motiv pentru care se plătesc impozite. Dar și cei care au casa construita pe teren cumpărat tot plătesc impozite. Ce înseamnă acest lucru? Mulțumesc
Pentru limita de vârstă

Cornel Vasile a scris:

Despre ce pensie vorbiti?

Bună ziua! O persoană în așteptarea deciziei de pensionare nu mai este asigurat in sistem de sănătate?
Bună ziua! Aș vrea să stiu dacă art.65, alin 5 din legea 263/2010, reducerea vârstei pensionare cu 2 ani pentru cei care au locuit 39 ani un orașe poluate și scrie că se aplica până la 31 dec.2030, mai ramâne valabilă în noua lege a pensiilor, 360/2023
Bună ziua! Aș vrea să știu dacă revenirea la decizia de pensionare la 65 pentru femei, pe legea nouă, 360/2023, înseamnă concret că femeia e obligata sa stea până la 65?? Soția are stagiul complet pe fosta și actuala lege, din 2020 și perioada necontributiva facultate la zi, termenul legal ar fi in 2025, la 62,5 ani. În cazul că ar vrea sa mai stea 1-2 ani nu poate ieși inainte de 65 decât cu penalizare?? Am citit opinii, că dacă revine, e penalizata. Mulțumesc