Nu, fratele meu nu a fost căsătorit, deci nu are copii iar părinții noștrii sunt decedați de mai mulți ani. Eu însă nu am primit rezultatele la testul ADN și prin urmare nu pot face nici înmormântarea lui (cadavrul fiind în continuare la morga din Negreșri Oaș) și nici începe împreună cu ceilalți frați succesiunea.
Aceasta însă a început procedura de intabulare a averii fratelui meu, luându-și un avocat și scoțând de la Cartea funciară CF-urile. De asemenea, această verișoară, are cheile casei fratelui meu, iar Poliția din localitate nu a pus sigiliu pe locuința acestuia până la clarificarea situației.
Oricum, eu vă mulțumesc pentru sfat.
Toate cele bune.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.
Doresc să vă spun că, cazul a fost preluat de către Poliția din Satu-Mare, fără a da însă prea multe informații, afirmând însă că este un caz f. greu, și prin urmare au nevoie de timp.
Aștept în continuare răspunsuri la întrebările mele.
Bună ziua,
După cum v-am mai scris acum 2 săptămâni, fratele meu găsit spânzurat, după luni de zile, „cică„ ar fi încheiat un contract de întreținere cu uzufruct cu o verișoară primară, contract de mână, încheiat în următoarea formă:
17.06.2008
CONTRACT DE ÎNTREȚINERE CU UZUFRUCT
ÎNTREȚINÃTORUL ARE OBLIGAȚIA DE A SUPORTA TOATE CHELTUIELILE: MEDICAMENTE, LEMNE DE FOC, ÎMBRÃCÃMINTE ȘI STRICTUL NECESAR ȘI ÎNMORMÂNTAREA.
SUBSEMNATUL:
OBȘITOȘ ILIE IOAN
DIN SATU TUR nr. 451 NEGREȘTI-OAȘ, Jud. SATU-MARE, NÃSCUT ÎN 1960, 15 IULIE (FIUL LUI DUMITRU ȘI FLOAREA DECEDAȚI) CU SERIA ȘI NUMÃRUL DE BULETIN H.C. 691330
- SUBSEMNATUL OBȘITOȘ ILIE IOAN PREDÃ LA BERINDE MARIA TOT CE ARE: CASÃ CU DOUÃ CAMERE, ANTREU, GRÃDINÃ DE 40 DE ARII, GRÃDINA MEZIDÃ (sunt făcute diverse corecturi pe aceea hârtie, fără a se putea înțelege mare lucru) CU CÂNȚA DUMITRU.
- ACEASTÃ AVERE SÃ SE ÎNTÃBULEZE PE FAMILIA LUI BERINDE MARIA.
OBȘITOS ILIE IAAN
(este făcută o semnătură, care seamănă f. bine cu cea a soțului dnei. Berinde Maria, soț care este martor al acestui contract)
FAȚÃ DE MARTORI: BERINDE PETRE
RUSZ VASILE ZSOLT RUSZ MARIA
Acești martori, o familie împreună cu soțul verișoarei mele s-au semnat apoi.
Doresc să vă informez că am redat acel contrect, exact așa cum a fost încheiat, cu toate greșelile aferente, mai puțin semnăturile.
Problema este că atunci când am aflat eu de la Poliția din Tur, despre moartea fratelui meu, a făcut cunoscut aceea hârtie și a început demersurile pentru a-și întabula averea fratelui meu, iar când a mers la Poliție pentru identificarea cadravului, aceasta a spus că nu este el, motiv pentru care am recurs la testul ADN pentru clarificarea situației.
Întrebările mele sunt următoarele:
Poate fi luat în considerare acea hârtie de mână, mai ales după aproape doi ani de la încheiere, timp suficient de a încheia un act în formă autentică cu fratele meu, dacă întradevăr acesta a încheiat un astfel de contract?
De ce a așteptat ca acesta să moară (a fost găsit spânzurat, însă eu cred că este vorba de crimă, ultima dată acesta a fost văzut la verișoara mea) ca să facă cunoscut acel așa zis contract?
De ce nu a anunțat imediat Poliția, când a văzut că acesta lipsește, ci a așteptat luni de zile, cu atât mai mult cu cât avea obligația prin acel act de a avea grijă de fratele meu?
Ce se ascunde în spatele acestui caz: suicit sau crimă ....... ???
Bună ziua,
În primul rând dorect să vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru sfat.
Aș dori însă să aflu dacă când fac sesizare la Poliție, nu voi fi amendată pentru întârziere sau că nu am depus plângerea într-un anumit termen?
Bună ziuna,
V-am scris ieri însă fără a preciza faptul că fratele meu a fost găsit mort, însă spânzurat, cu propria cămașă de un copac la cca. 1,5 m înălțime, într-o pădure din apropierea satului unde locuia.
Problema este că nu cred că acesta s-a spânzurat, cu atât mai mult cu cât imediat ce a fost anunțată familia de către Poliția din localitate, verișoara a și început demersurile pentru a intra în posesia averii acestuia, prezentând așa zisul contract.
Oare de ce a așteptat atât (2 ani)?
De ce dacă întradevăr avea un contract de întreținere nu l-a încheiat în formă autentică, ci a așteptat ca acesta să moară?
Este vorba întradevăr de suicit sau crimă?
Bună ziua,
Am avut o mașină, Renaut, pe care am moștenit-o în urma decesului soțului meu, în momentul deschiderii succesiunii, acum 4 ani și 7 luni (precizez că am 2 copii, minori care sunt împreună cu mine succesori) și pe care urma să o vând unui domn, coleg de serviciu. Acesta mi-a dat 300 euro, drept avans, fără martori, însă colegii de serviciu știu de această problemă, urmând să încheiem actele și să primesc diferența de preț. Acest domn are talonul mașinii, nu însă și cartea de identificare a acesteia.
Acesta însă folosește în continuare mașina, (care este pe numele fostului soț), fără a dori să încheie contractul și fără a plătii impozitul aferent la Primărie, de mai bine de 4 ani, iar atunci când îl sun mă tot amână, fără motiv, iar de la Direcția Fiscală am primit o somație pe numele soțului defunct prin care trebuie să plătesc 404 lei, pe anul 2009, plus alte cheltuieli și majorări de întârziere în termen de 15 zile, altfel se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită.
Ce mă sfătuiți să fac având în vedere faptul că nu am încheiat nici un act, și prin urmare nu pot dovedi la Poliție faptul că acesta nu și-a achitat obligațiile nici față de mine și nici față de Primărie.
Îmi poate imputa mie Direcția Fiscală aceste cheltuieli dacă pot dovedi că acesta se folosește de mașină?
Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdarte un răspuns sau sfat.
În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru răspunsurile date.
Pot să vă spun numai că fratele meu, a fost internat de mai multe ori, însă nu a fost nimeni numit tutore sau reprezentant legal al său. Cât privește semnătura acestuia, în urma decesului părinților noștii, s-a deschis succesiunea, iar la masa succesorală apare și el, alături de ceilalți frați, având semnătura pe Certificatul de moștenitor, care poate fi comparată cu cea din așa-zisul contract, iar dacă acesta ar fi fost făcut atunci când fratele meu era în viață, de ce acea verișoară a așteptat atât (2 ani) pentru a autentifica contractul respectiv?
De asemenea de ce nu a anunțat autoritățile imediat după dispariția fratelui, ci a susținut că acesta este plecat din țară? (la ea găsindu-se însă de către polițiști C.I. a acestuia, iar ea a declarat că acesta obișnuia să-i presteze diferite munci, motiv pentru care i-a cerut acestuia C.I.)
Putea oare acesta să părăsească țara, fără a avea asupra sa un act de identitate?
De asemenea în acel contract apare o clauză de întreținere a decedatului, ea obligându-se să-i asigure toate condițiile (mâncare, haine, bani etc.) și de ce acesta a lucrat în continuare la diverși consăteni, dacă avea bani?
Cum este posibil ca Poliția să fie așa ,,oarbă„?
Bună ziua,
Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie despre cine este vorba. Am cerut să mi se facă un test ADN pentru stabilirea înrudirii, iar la Poliție s-a prezentat și o verișoară care a declarat că este presupusa sora a decedatului și a cerut în numele meu să i se facă testul ADN, după care a prezentat un presupus contract de cumpărare, cu clauze de întreținere a fratelui meu și cu rezerva dreptului de uzufruct a întreagii lui averi, falsificîndu-i acestuia semnătura, față de doi martori, soț și soție, contract încheiat cu fratele meu în urmă cu 2 ani.
Vă rog să-mi spuneți dacă acel contract are vreo legalitate juridică?
Este posibil până la primirea rezultatelor testului ADN și după aceea, aceasta să încheie acel contract în formă autentică și să intre în drept asupra averii acestuia fără a avea semnătura acestuia?
Cum se poate demonstra că contractul este un fals?
Se pedepsește faptul că la Poliție, s-a prezentat ca fiind sora decedatului și a cerut să i se facă testul ADN în numele meu, dând astefel o declarație mincinoasă? De ce poliția nu a luat nici o măsură cunoscând acest lucru?
Ce demersuri ar trebui să fac pentru a mi se face dreptate?
Bună ziua,
Am o problemă urgentă și complicată.
Am avut un frate care a fost dat dispărut, iar după aproape un an a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie dacă este sau nu vorba de el.
Am cerut să mi se facă un test ADN pentru stabilirea înrudirii, iar la Poliție s-a prezentat și o verișoară care a declarat că este presupusa sora a decedatului și a cerut în numele meu să i se facă testul ADN. Apoi a prezentat poliției, un presupus contract de cumpărare (făcut de mână), cu clauze de întreținere a fratelui meu (care a fost spitalizat de nenumărate ori, având probleme psihice) și cu rezerva dreptului de uzufruct a întreagii lui averi, falsificîndu-i acestuia semnătura, față de doi martori, soț și soție, contract încheiat cu fratele meu în urmă cu 2 ani ( în anul 2008), fără a încheia ulterior vreun contract la notariat.
Este posibil până la primirea rezultatelor testului ADN și după aceea, aceasta să încheie acel contract în formă autentică și să intre în drept asupra averii acestuia fără a avea semnătura acestuia?
Cum se poate demonstra că, contractul este un fals?
Se pedepsește și în ce fel faptul că la Poliție, s-a prezentat, ca fiind sora decedatului și a cerut să i se facă testul ADN în numele meu, dând astfel o declarație mincinoasă? De ce poliția nu a luat nici o măsură cunoscând acest lucru?
Dacă decedatul este fratele meu, cine va veni la succesiune (în lipsa părinților care sunt decedați, a unei soți și a copiilor)?
Ce mă sfătuiți să fac?
Vă mulțumesc și aștept un răspuns cât mai urgent!
Bună ziua
Am o problemă destul de complicată. Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie despre cine este vorba. Am cerut să mi se facă un test ADN pentru stabilirea înrudirii, iar la Poliție s-a prezentat și o verișoară care a declarat că este presupusa sora a decedatului și a cerut în numele meu să i se facă testul ADN, după care a prezentat un presupus contract de cumpărare, cu clauze de întreținere a fratelui meu și cu rezerva dreptului de uzufruct a întreagii lui averi, falsificîndu-i acestuia semnătura, față de doi martori, soț și soție, contract încheiat cu fratele meu în urmă cu 2 ani.
Cum se poate demonstra că contractul este un fals?
Se pedepsește faptul că la Poliție, s-a prezentat ca fiind sora decedatului și a cerut să i se facă testul ADN în numele meu, dând astefel o declarație mincinoasă? De ce poliția nu a luat nici o măsură cunoscând acest lucru?
Ce demersuri ar trebui să fac pentru a face dreptate/