Bună ziua,
Am avut o mașină, Renaut, pe care am moștenit-o în urma decesului soțului meu, în momentul deschiderii succesiunii, acum 4 ani și 7 luni (precizez că am 2 copii, minori care sunt împreună cu mine succesori) și pe care urma să o vând unui domn, coleg de serviciu. Acesta mi-a dat 300 euro, drept avans, fără martori, însă colegii de serviciu știu de această problemă, urmând să încheiem actele și să primesc diferența de preț. Acest domn are talonul mașinii, nu însă și cartea de identificare a acesteia.
Acesta însă folosește în continuare mașina, (care este pe numele fostului soț), fără a dori să încheie contractul și fără a plătii impozitul aferent la Primărie, de mai bine de 4 ani, iar atunci când îl sun mă tot amână, fără motiv, iar de la Direcția Fiscală am primit o somație pe numele soțului defunct prin care trebuie să plătesc 404 lei, pe anul 2009, plus alte cheltuieli și majorări de întârziere în termen de 15 zile, altfel se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită.
Ce mă sfătuiți să fac având în vedere faptul că nu am încheiat nici un act, și prin urmare nu pot dovedi la Poliție faptul că acesta nu și-a achitat obligațiile nici față de mine și nici față de Primărie.
Îmi poate imputa mie Direcția Fiscală aceste cheltuieli dacă pot dovedi că acesta se folosește de mașină?
Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdarte un răspuns sau sfat.
Cel mai recent răspuns:
casiana m , utilizator
12:34, 7 Mai 2010