avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate rehauprim

Activitate rehauprim

Buna ziua ! Acum 2 luni de zile , in urma unei furtuni puternice a fost luata partial tabla de pa casa si datorita acestui accident apa a patruns in imobil, deteriorand partial tencuiala si o parte din parchet, dusumea. S-a chemat firma de asigurari obligatorii cu care se incheiase un contract, s-au facut constatari, fotografii insa firma nu vrea sa platesca nimic. Exista facturi pentru materialele cumparate pentru reparatii , s-au predat copii la asigurator - valoare peste 5000 lei, insa nici macar nu s-a dat un raspuns oficila, cui numai verbal, ca nu se despagubeste. Ce parere aveti , este corect, ce masuri legale se pot lua ? Cu multumiri .
Sa le aplice amenzi celor care le dau bani cersetorilor, cum s-a hotarat in Latvia.
multumesc pt.raspuns ( terasa nu e a mea, cu toate ca ar fi fost mult mai bine) Eu eram decat cel care facea niste servicii , si niste oameni rai incercau sa imi sugereze nu stiu ce oprelisti dictate de primarul general in centrul Buc.
Nu, era vorba de fotografierea unor clienti care m-au solicitat , pentru ca eu fac fotografii tiparite pe loc, deci un serviciu platit, in spatiul public
Va multumesc pentru raspuns. As vrea,daca se poate sa intru un pic in amanunt si sa ma ajutati un pic. Sa zicem ca eu, care detin o autorizatie Pfa valabila pentru activitatea de fotografiere, in care se mentioneaza in anexele de infiintare ( Registrul Comertului) ca pot lucra si in afara sediului ( fara o alta precizare ) si fac fotografii la niste clienti la o terasa pe trotuar, pot avea probleme legate de aprobare de la primarie, program de functionare,inchiriere spatiu domeniu public (mentionez ca nu am taraba, carucior,etc).Daca mi se interzice exercitarea activitatii( pentru care sant autorizat si platesc impozit la Circa Financiara) in spatiul public intr-o zona centrala Buc . (respectiv fotografierea unei persoane la o terasa pe trotuar) este un abuz ? Cu multumiri .
Buna ziua ! va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: prin inchirierea sau obtinerea aprobarii folosirii trotuarului in vederea functionarii ca terasa ( restaurant) acest spatiu (-teren) ramane in domeniul public sau trece in proprietate (temporara) privata ? Ce regim juridic are aceasta suprafata ocupata temporar ? Exista o lege sau un act normativ care stabileste sau defineste proprietatile acestui spatiu ( trotuar terasa) ? Cu multumiri, Dobrescu A.