avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Retragerea cetateniei romane, cersetorilor romani din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Retragerea cetateniei romane, cersetorilor romani din strainatate

Tot mai multi romani, traiesc un sentiment de rusine atat in propria tara dar mai ales atunci cand merg intr-o tara straina, din cauza cersetorilor care au facut de ras poporul roman si au lezat demnitatea nationala, cersind prin tari straine .

Tinand cont de aceasta situatie rusinoasa, poate fi posibil invocand DREPTUL POPORULUI ROMAN LA DEMNITATE, sa se retragerea cetatenia romana, tuturor persoanelor cu cetatenie romana care cersesc in strainatate, conform Legii Cetateniei Romane Nr. 21/1991 Art. 25/1/a republicata in 2010, si Art. nr. 5/1 din Constitutia Romaniei ?


Legea Cetateniei Romane Nr. 21/1991 republicata in 2010

Capitolul V - Pierderea cetateniei romane
Art. 25
(1) Cetatenia romana se poate retrage persoanei care:
a) aflata in strainatate, savarseste fapte deosebit de grave prin care vatama interesele statului roman sau lezeaza prestigiul Romaniei;



CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

Cetăţenia ARTICOLUL 5
(1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.





Totusi, mai sunt si Art. 25 /2 din Legea Cetateniei Romane Nr. 21/1991 si ARTICOLUL 5/2 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI care spun ca "cetatenia romana nu poate fi retrasa persoanei care a dobandit-o prin nastere " .




Pana la urma cum se aplica legea, mai avem vreo sansa de a ne separa de acesti oameni care nu mai au nici o treaba cu identitatea si demnitatea poporului roman ?
Ne pot ajuta articolele mentionate mai sus ?





Imi cer scuze anticipat daca am postat intr-un loc nepotrivit, iar daca s-a intamplat asa, rog sa fie mutat unde este potrivit !


Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Aryn, utilizator
Cel mai recent răspuns: rehauprim , utilizator 13:50, 7 Decembrie 2011
Aryn a scris:

Tot mai multi romani, traiesc un sentiment de rusine atat in propria tara dar mai ales atunci cand merg intr-o tara straina, din cauza cersetorilor care au facut de ras poporul roman si au lezat demnitatea nationala, cersind prin tari straine .


nu cersetorii au facut de ras poporul roman, ci aia care au facut ca o parte din romani sa ajunga sa cerseasca...



Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
jooorj a scris:
nu cersetorii au facut de ras poporul roman, ci aia care au facut ca o parte din romani sa ajunga sa cerseasca...


Foarte adevarat, Liviu!:bow:

Inainte de a-i judeca pe cersetori, haideti sa privim in gradina noastra si sa indepartam uscaciunile. Este adevarata acest proverb : "Pestele de la cap se impute"! In cazul nostru, cangrena hotiei si a pu­terii corupte grav se intinde ca o boală extrem de grea, de la varf spre periferie. Iar urmarile acestor actiuni le intalnim la tot pasul. Si pentru a nu deveni :offtopic: si a mi se sterge comentariul, ma opresc aici.
Legea eutanasierii vietatilor cu 4 picioare care ne strica imaginea a devenit realitate.

Mai bine sa cerem o lege in sensul eutanasierii vietatilor cu 2 picioare care ne fac de ras, ca daca traim intr-o lume normala cetatenia nu se poate pune problema sa le fie retrasa.

Problema va fi doar sa stabilim exact cine sifoneaza mai tare imaginea Romaniei: cersetorii, imbogatitii, politicienii...?
:hm:
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
E mult de discutat pe acest subiect.

Ridicarea cetateniei romane unor persoane care au dobandit-o prin nastere nu este o solutie.

In acest moment avem 2 grupuri mari in societate care spun asa:

1. Cersetorii au ajuns asa pentru ca statul nu i-a sprijinit la momentul potrivit

si

2. Cersetorii au ajuns asa din cauza societatii si a grupului etnic din care provin majoritatea.

Eu sustin a doua teza, cersetorii sunt marea majoritate de etnie roma, cetateni care nu au vrut sa se integreze in societate, oameni care nu au vrut si nu vor sa mearga la scoala, grup social construit cultural pentru a fi migratori.

Cersetorii pe care ii gasim la Paris, Londra, Roma ori Berlin au fost cersetori si inainte de ajunge acolo, singura diferenta este ca din „cersetori de Bucuresti” ori de Cluj au ajuns „Cersetori de Paris”. Singura vina a statului pe care o vad este ca nu i-a fortat sa mearga la scoala.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

cersetorii sunt marea majoritate de etnie roma, cetateni care nu au vrut sa se integreze in societate, oameni care nu au vrut si nu vor sa mearga la scoala


Mi se pare absolut incorecta generalizarea.
Nu au vrut sa se integreze in societate? Dar societatea cat de pregatita este sa ii accepte?
Un tigan care merge sa se angajeze cate sanse are in fatza unui roman cu pregatire egala? Ca patronul nu ia interviurile ca la Vocea Romaniei, cu spatele la candidati.

Lucrarea de dizertatie la masterat a unei absolvente de sociologie pe care am onoarea sa o cunosc a avut la baza un chestionar din care ‘’fur’’ cateva intrebari la care daca aveti timp va rog sa va raspundeti in gand, dvs. cei care cititi acest topic, ca sa vedeti cat suntem de toleranti:


1. Care este primul lucru la care vă gândiți atunci când auziți termenul „romi”?

2. Puteți enumera câteva trăsături caracteristice romilor?

3. Pe o scală de la 0 la 10, unde 0 este „extrem de negativ” și 10 este „extrem de pozitiv”, dvs. cum vă raportați la romi din punct de vedere afectiv?

4. Și dacă ar fi să menționați niște emoții specifice pe care le simțiți cu privire la ei?

5. O să vă prezint o listă cu emoții. Vă rog să îmi spuneți dacă pe lista respectivă există emoții ce descriu ceea ce simțiți dvs. față de romi:
Mânie, dezgust, frică, milă, vinovăție, invidie

6. Vă puteți explica emoțiile? Ce anume vi le provoacă?

7. Pe o scală de la 0 la 10, unde 0 este „deloc” și 10 este „în totalitate”, în ce măsură credeți că romii reprezintă o amenințare pentru români?

8. În ce fel credeți dvs. că romii reprezintă o amenințare pentru români?


Alte discuții în legătură

Intrebare cetatenie in cazul divortului camibog camibog Spuneti-mi va rog care sunt efectele desfacerii casatoriei asupra cetateniei sotilor? (vezi toată discuția)
Cum e posibil asa ceva ? december december "Curtea de Casatie italiana a decis ca o mama de etnie roma care cerseste pe strada cu propriul copil nu poate fi condamnata pentru exploatare de minori, ... (vezi toată discuția)
Dear madonna, peraspera peraspera Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)