cersetorii sunt marea majoritate de etnie roma, cetateni care nu au vrut sa se integreze in societate, oameni care nu au vrut si nu vor sa mearga la scoala
Mi se pare absolut incorecta generalizarea.
Nu au vrut sa se integreze in societate? Dar societatea cat de pregatita este sa ii accepte?
Un tigan care merge sa se angajeze cate sanse are in fatza unui roman cu pregatire egala? Ca patronul nu ia interviurile ca la Vocea Romaniei, cu spatele la candidati.
Lucrarea de dizertatie la masterat a unei absolvente de sociologie pe care am onoarea sa o cunosc a avut la baza un chestionar din care ‘’fur’’ cateva intrebari la care daca aveti timp va rog sa va raspundeti in gand, dvs. cei care cititi acest topic, ca sa vedeti cat suntem de toleranti:
1. Care este primul lucru la care vă gândiți atunci când auziți termenul „romi”?
2. Puteți enumera câteva trăsături caracteristice romilor?
3. Pe o scală de la 0 la 10, unde 0 este „extrem de negativ” și 10 este „extrem de pozitiv”, dvs. cum vă raportați la romi din punct de vedere afectiv?
4. Și dacă ar fi să menționați niște emoții specifice pe care le simțiți cu privire la ei?
5. O să vă prezint o listă cu emoții. Vă rog să îmi spuneți dacă pe lista respectivă există emoții ce descriu ceea ce simțiți dvs. față de romi:
Mânie, dezgust, frică, milă, vinovăție, invidie
6. Vă puteți explica emoțiile? Ce anume vi le provoacă?
7. Pe o scală de la 0 la 10, unde 0 este „deloc” și 10 este „în totalitate”, în ce măsură credeți că romii reprezintă o amenințare pentru români?
8. În ce fel credeți dvs. că romii reprezintă o amenințare pentru români?