avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate Mandark

Activitate Mandark

Bună ziua, dați-mi voie să vă prezint un scurt scenariu, urmat de nelămuririle mele vis a vis de acesta.
În urmă cu ceva timp, mi-a fost ordonat de către DIICOT să le permit accesul și percheziția domiciliului meu, ceea ce am și făcut. Nu o să intru în detalii în legătură cu motivul acestei incursiuni, dar nelămurirea mea este următoarea: în urma percheziției mi-au confiscate mai multe bunuri (telefon, tabletă, mașină), bunuri fără de care îmi e extrem de greu să-mi desfășor viața de zi cu zi. Răspunsul celor de la DIICOT la rugămintea mea de a-mi elibera bunurile după inspecția acestora a fost negativ, motivând că acestea vor fi eliberate numai după judecarea persoanelor care m-au târât pe mine în acest coșmar. Este legală această acțiune ? De a-mi confisca pe termen indefinit niște articole de extremă necesitate, pe care nu am puterea financiară de a le înlocui ?
Buna ziua,
Problema sta in felul urmator, este vorba de o proprietate ce a fost confiscata de regimul comunist, iar ulterior a fost revendicata de catre mine si inca 3 mostenitori, proces castigat in instanta. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot vinde partea mea de proprietate (25%), fara acordul celorlalti mostenitori, in conditiile in care un singur mostenitor nu doreste vazanzarea imobilului ?
Va multumesc.
Buna ziua ,
Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc "ajutor legislativ". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei amenzi radar primite de 1 mai.
In ziua in cauza am vrut sa merg pana la barajul Vidraru , pe drumul DN7c , foarte aproape de Transfagarasan (in comuna Arefu , pentru cunoscatori), unde limita de viteza era de 60 kmh , la un moment dat am depasit o masina care mergea ceva mai incet , iar in mijlocul depasirii am observat un echipaj de politie care stationa pe dreapta . Nu mi-am facut probleme deoarece m-am uitat la kilometraj si aveam aprox 60 kmh . La urmatorul filtru am fost tras "elegant" pe dreapta si mi-a fost comunicat prin statie ca am fost prins cu spectaculoasa viteza de 63 kmh. Drept urmare am fost amendat cu 60 de lei + 2 puncte penalizare . Am incercat sa vorbesc cu politistul , sa ii explic ca eram in depasire si ca nu incercam sa imit un dragster. El , foarte politicos, mi-a explicat ca daca am fost prins de radar ,nu mai are ce sa-mi faca decat sa ma amendeze. Eu nu m-am mai confruntat cu asemenea situatii , si de aceea as vrea sa va intreb daca pot sa primesc amenda pentru 63 kmh in depasire intr-o zona cu limita de viteza de 60 kmh (adica as putea sa contest decizia?) , si daca agentul respectiv ar fi putut sa imi dea o simpla avertizare in loc de amenda. Multumesc